Чели сме какви ли не съвети за дълголетие. Както шеговито

...
Чели сме какви ли не съвети за дълголетие. Както шеговито
Коментари Харесай

Най-вкусната диета за по-дълъг живот

Чели сме какви ли не препоръки за дългоденствие. Както шеговито можем да кажем, всеки столетник с номера си. Едни пият по малко алкохол всяка вечер, други спортуват всяка заран, трети са отказали месото от дълго време.

Но последните рекомендации на учени от Варшавския университет като че ли най ни харесват. На база продължителни проучвания, в които вземат участие близо 70 хиляди души, те показват съответни храни и питиета, които е добре да консумираме постоянно, с цел да се предпазим от ранна гибел .

И измежду тях са много наши любимци, някои от тях със противоречива известност.

Диетата против възпаления в организма се счита за новото най-хубаво решение за дълъг живот. Именно те са в основата на възникването на деменция, онкологични и кардиоваскуларни болести. И когато понижим този риск доста, вероятността да живеем по-дълго се усилва.

 Снимка 241357

Интересното е, че при пушачите, взели участие в проучването, се виждат още по-добри резултати .

Ето и какво съответно включва диетата против възпаления.

Плодовете и зеленчуците без особена изненада са първенци в хранителния режим със своята неоспорима поддръжка за защитните сили на организма и нулевите вреди, написа Insider.

 Снимка 378951

Пълнозърнестият самун, зърнените закуски, чаят и ядките също не ни изненадват доста и е добре да ги одобряваме освен за здраве, само че и за по-добра фигура. Зехтинът и рапичното масло също спадат към тях като една по-полезна опция.

Нискомасленото сирене също намира мястото си измежду храните, които ни защищават от възпаления. А за край сме оставили най-хубавото - шоколадът, кафето, виното и бирата .

 Минаваме на диета от водорасли
Минаваме на диета от водорасли

Още една причина да си вършим суши по-често

Да, и те са част от рекомендациите на учените, само че всяко със своето конкретизиране. Шоколадът би трябвало да е естествен и по три-четири части дневно. С кафето и нискоалкохолните питиета също не трябва да прекаляваме. Но най-малко към този момент си имаме още едно опрощение за още една чаша вино вечер след работа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР