Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Пластмасата е

...
Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Пластмасата е
Коментари Харесай

Да събираме заедно! Марица търси партньори за идеята...

Челен опит: билетче в автобуса против пластмасови бутилки

Пластмасата е един от най-големите замърсители дружно с фините прахови частици, отровните газове и биологичните боклуци. За разлагането на една PVC бутилка са нужни към 200 години, а всекидневно в природата се изхвърлят излизат милиарди такива. Въпреки опитите да се ограничи използването на найлонови торбички, те също си остават най-популярната опаковка за българина.

Напоследък хората по света започнаха да мислят все по-отговорно, държавните управления, разнообразни еко организация и и деятели пробват да лимитират последствията от човешката активност върху околната среда. У нас извънредно известна в последно време е благотворителната акция за събиране на пластмасови капачки, която има двоен резултат - от една страна, те не отиват в природата, а от друга - със събраните средства се подкрепят разнообразни дела.

Време е обаче да създадем и идната крачка, като събираме освен дребните по размер и лесни за предпазване и превозване капачки, а и пластмасовите бутилки. Взимайки образец от съседите в Турция и природозащитниците в далечна Индонезия, вестник " Марица " търси сътрудници измежду локалните превозвачи за осъществяване в Пловдив на самодейността " билетче против бутилка ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР