Чек от 200 лв. за всеки 18-годишен, предлага промяна в

...
Чек от 200 лв. за всеки 18-годишен, предлага промяна в
Коментари Харесай

Чудесна новина за онези, които нямат 18 години! Държавата им дава 200 лева на ръка, ето за какво може да се харчат


Чек от 200 лева за всеки 18-годишен, предлага смяна в Закона за просвета. Навършилите пълноправие ще имат право на електронна карта за спектакъл, кино, музей или галерия, написа bTV.   Законодателите от България и Италия съвсем едновременно лансираха електронния чек като концепция, с цел да извадят младежите от клубовете и да ги свържат с културата. В Италия чекът е на стойност 500 евро.

В българския вид всичко стартира с персонално писмо от министъра на културата. „ Имате право да потребите 200 лева за просвета през идната година – спектакли, театрални, музикални, циркови спектакли, за пазаруване на книги, визити на изложения музеи ”, изясни Таня Симеонова, ръководител на съдружие Гражданска самодейност за българска просвета. Йоана-Микаела следващата година ще стане на 18, само че още тази есен към този момент си е набелязала няколко завладяващи представления.

Сега ученичката дава най-малко по два пъти в месеца от 5 до 10 лв. за зрелище и си събира билетите. Тя е удостоверение на статистиката, че у нас по-често се върви на спектакъл, в сравнение с кино. Всички типове изкуства ще са налични с културния чек за 72 000 младежи, навършили пълноправие следващата година. Между първо и второ четене на измененията в закона, вносителите от Българска социалистическа партия обмислят по-бързо да срещнат младежите с културата и да дадат чек в ръцете на 16-годишните.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР