Чехкинята Маркета Вондроушова спечели първа титла от Големия шлем в

...
Чехкинята Маркета Вондроушова спечели първа титла от Големия шлем в
Коментари Харесай

Вондроушова е новата шампионка на Уимбълдън

Чехкинята Маркета Вондроушова завоюва първа купа от Големия шлем в кариерата си след успех на Откритото състезание на Англия.

На финала тя победи шестата сложена и финалистка от предишния сезон Онс Жабюр (Тунис) с 6:4, 6:4 за 80 минути.

Тя е първата непоставена тенисистка, която печели трофея на " Уимбълдън " след Били Джийн Кинг през 1963 година.

В първия сет Жабюр поведе с 4:2 след два пробива, само че Вондроушова взе идващите четири следващи гейма, с цел да поведе в резултата.

Във втората част тунизийката още веднъж взе задатък от 3:1, само че чехкинята изравни 3:3, а по-късно завоюва три от идващите четири гейма и затвори дуела с втория си мачбол.

24-годишната Вондроушова, 42-а в международната класация, ще се изкачи до номер 10 в понеделник. Тя игра на втори край от Големия шлем в каиерата си, откакто загуби разногласието за трофея на " Ролан Гарос " през 2019 година.

Тя е третата чехкиня спечелила " Уимбълдън " след Петра Квитова и Яна Новотна.

28-годишната Жабюр загуби трети край от Шлема в кариерата си след тези на " Уимбълдън " и на Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година.

" Наистина е доста мъчно да приказвам сега. Това е най-болезнената загуба в моята кариера. Поздравления за Маркета за невероятното показване, знам, че имаше доста травми и съм щастлива за нея. Ще бъде сложен ден за мен, само че няма да се предам, желая да се върна още по-силна. Беше необикновен шампионат за мен. За страдание, не съумях да взема трофея, само че ще го направя някой ден ", сподели тенисистката от Тунис след провалянето.

Наградите на двете тенисисти по традиция бяха връчени от принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която изгледа дуела от кралската ложа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР