Чехкинята Каролина Мухова и полякинята Магда Линет се класираха за

...
Чехкинята Каролина Мухова и полякинята Магда Линет се класираха за
Коментари Харесай

Мухова срещу Линет на финала в Сеул

Чехкинята Каролина Мухова и полякинята Магда Линет се класираха за финала на шампионата по тенис на твърди кортове в Сеул, Република Корея. Мухова реализира постигна победа със 7:6(4), 6:4 над китайката Яфан Ван за тъкмо два часа игра. Мухова изоставаше с 3:5 гейма в първия сет, само че съумя да направи късен пробив и да докара нещата до тайбрек, в който да завоюва със 7:5 точки. Във втория сет чехкинята нямаше сходни проблеми.

#KoreaOpen - Semifinales:
Yafan Wang - Karolina Muchova: 6(6)-7(7) 4-6
Magda Linette - Ekaterina Alexandrova: 7(7)-6(5) 7(9)-6(7)#KoreaOpen ¡FINAL!
Karolina Muchova - Magda Linette pic.twitter.com/tqZS1WQXA6
— Stam (@StamBallestas21) September 21, 2019
Тя поведе с 4:0 гейма и въпреки да пропусна 4 мачбола на сервис на Ван в седмия гейм, съумя да затвори мача при първата си опция на собствен сервис. Сходно бе развиването и на другия мач, в който поставената под номер 3 Линет се оправи с номер 2 в схемата Екатерина Александрова от Русия със 7:6(5), 7:6(7). В първия сет Линет бе с леко преимущество от самото начало и то бе осъществено в тайбрека.

Във втория обаче Александрова бе тази, която първа направи пробив и поведе с 5:2 гейма. Рускинята даже стигна до три сетбола на собствен сервис в деветия гейм, само че ги пропусна и това повлия на представянето и до края. Сетът доближи до втори тайбрек, в който първо Линет пропусна три мачбола, по-късно Александрова изтърва още един сетбол, с цел да успее най-после полякинята да затвори срещата при четвъртата си опция.

До момента Линет и Мухова са играли единствено един път една против друга, като това се случи преди месец на шампионата в Ню Йорк, а триумфът бе за полякинята в три сета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР