Чехия засега ще се въздържи от изпращането на 150 войници

...
Чехия засега ще се въздържи от изпращането на 150 войници
Коментари Харесай

Чехия се отказа да праща свои войници на беларуско-полската граница

Чехия към този момент ще се въздържи от изпращането на 150 бойци на границата сред Полша и Беларус, откакто обстановката с мигрантите се стабилизира. Това заяви чешкият министър на защитата Любомир Метнар в понеделник, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица чешкото държавно управление утвърди проект за изпращане на бойци в помощ на Полша за създаване и ремонт на бариери и други помощни действия. Очакваше се утвърждението на Народното събрание, само че в понеделник военният министър Метнар съобщи, че мандатът към този момент няма да бъде обсъждан.

" Планираното изпращане на чешки бойци в Полша към момента не е належащо, защото обстановката на границата с Беларус е нормализирана ", написа той в Twitter и добави, че полската страна е била осведомена за решението.

Чехия щеше да бъде третата страна, която да изпрати персонален състав на беларуско-полската граница, след сътрудниците си от НАТО Англия и Естония.
 Полша разгласи, че службите на Беларус стоят зад отклонения полет на Ryanair
Полша разгласи, че службите на Беларус стоят зад отклонения полет на Ryanair

" Това е невиждано, надхвърлящо регламентите и практиката "

Броят на опитите , пристигнали в Беларус от Близкия изток или Африка, е понижен спрямо високите стойности през ноември. Европейският съюз упрекна Минск, че е преднамерено е провокирал мигрантската рецесия, Беларус обаче отхвърля това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР