Чехия въвежда допълнителни изисквания за пристигащите от България граждани от

...
Чехия въвежда допълнителни изисквания за пристигащите от България граждани от
Коментари Харесай

Чехия въвежда допълнителни изисквания за пристигащи от България

Чехия вкарва спомагателни условия за идващите от България жители от 29 март 2021 година, заяви Министерство на външните работи.

Необходимо е да бъде авансово запълнен и изпратен електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form).

По информация на посолството ни в Прага също по този начин жителите би трябвало авансово да създадат и да показват при идването си в Чешката република PCR тест, изработен не повече от 72 часа преди идването си.

Отпада опцията за даване на антигенен тест за COVID-19, не по-стар от 24 часа.

В допълнение - не по-рано от 5 дни и не по-късно от 14 дни след идването си в Чешката република, те следва да създадат още веднъж PCR тест, който ще бъде автоматизирано показан в способената локална хигиенно-епидемична работа. До приемането на резултатите от този тест, жителите са длъжни да се самоизолират.

Посоченият нагоре електронен формуляр може да бъде открит

Остава правилото, че пътуванията до Чешката република са вероятни единствено в неотложни случаи, като: работа, значими фамилни събирания, визити в медицински или обществени заведения и други

Продължават да важат изключенията от горните правила за служащите в интернационалния превоз и за трансграничните служащи, само че не и за директно преминаващите през Чешката република в посока Германия служащи в интернационалния превоз. За тях при влизане на чешка територия се изисква антигенен или PCR тест не по-стар от 36 часа преди влизането.

Детайлна информация за изискванията за влизане в Чешката република може да откриете

При потребност от подпомагане българските жители в Чешката република могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Прага на следните телефонни номера:

+420 222 212 011;
+420 222 211 258,

както и на дежурен телефон в извънработно време:

+420 774 790 991.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР