Чехия стана поредната държава, която обяви, че ще премести посолството

...
Чехия стана поредната държава, която обяви, че ще премести посолството
Коментари Харесай

Чехия мести посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим

Чехия стана следващата страна, която разгласи, че ще реалокира посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим и по този начин на процедура ще признае града за столица на страната.
 И Парагвай откри посолство в Йерусалим  След Съединени американски щати и Гватемала реалокира посолството си в Йерусалим  Кървава 70-а годишнина от основаването на Израел: 52-ма са убити, 1200 - ранени (обновена)
Съединени американски щати първи започнаха този ход по решение на президента Доналд Тръмп от 6 декември 2017 година Те откриха новото си посолство на 14 май, в деня, когато се навършиха 70 години от основаването на страната Израел. Йерусалим е сърцето на три религии и столица както на Израел, по този начин и на Палестинската автономност (Източен Йерусалим). Затова и дейностите на Съединени американски щати предизвикаха гнева на палестинците и мюсюлманския свят.

След Съединени американски щати посолство в Йерусалим откриха Гватемала и Парагвай.

" Откриването на чешки културен център в Йерусалим през ноември може да бъде възприето като " първа стъпка ", сподели през вчерашния ден представител на президента Милош Земан. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР