Чехия стана първият отбор класирал се за полуфинал в хокейния

...
Чехия стана първият отбор класирал се за полуфинал в хокейния
Коментари Харесай

Чехия попари САЩ и е на полуфинал в хокея на лед

Чехия стана първият тим класирал се за полуфинал в хокейния шампионат на Олимпиадата в ПьонгЧанг. Средноевропейският тим в профил Съединени американски щати след осъществяване на наказателни удари, откакто постоянното време и продължението приключиха наедно 2-2.

 Съединени американски щати разгроми Словакия в хокея на лед
Съединени американски щати разгроми Словакия в хокея на лед

Американците ще играят на четвъртфинал с Чехия

Райън Донато откри за американците в седмата минута. Малко преди края на първата третина Ян Колар получи пас от Ян Ковар и изравни.

В средата на втората част Томас Кундратек изведе Чехия напред. Джим Слейтър изравни по-късно повече от две минути. Тогава хокеистите от Съединени американски щати бяха с човек по-малко на леда.

До края на постоянното време, както и в добавените 10 минути голове не паднах и се наложи да бъдат изпълнявани наказателни удари. Петр Кукал вкара втория за Чехия, до момента в който американците направиха пет пропуща. Вратарят Павел Француж сподели забележително самообладание и лягаше в подобаващия миг, не оставяйки късмет на американците.

В полуфинала в петък Чехия ще играе най-вероятно против Русия. Руснаците по-късно през днешния ден се чака да победят елементарно Норвегия.

 Снимка 341438
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР