Чехия сменя трети здравен министър за последните шест месеца, докато

...
Чехия сменя трети здравен министър за последните шест месеца, докато
Коментари Харесай

Чехия сменя трети здравен министър за шест месеца

Чехия сменя трети здравен министър за последните шест месеца, до момента в който се бори да ограничи разпространяването ковид, съобщи Bloomberg.

Ян Блатни е бил освободен от поста си през днешния ден по искане на министър-председателя Андрей Бабиш, който го номинира за работата през октомври, само че по-късно го разкритикува. Негов правоприемник ще бъде Петър Аренбергер, шеф на болница в столицата Прага.

Премиерът остана неудовлетворен от това, че Блатни се противи на потреблението на пробни медикаменти за лекуване на COVID-19. Президентът Милош Земан настоя за освобождението на здравния министър поради това, че не е разрешил разпространяването на съветската ваксина „ Спутник V “ преди рекомендацията на Европейската организация по медикаментите.

След като затвориха множеството магазини и учебни заведения, чехите бяха принудени да наложат рестрикции на вътрешните пътувания, с цел да предотвратят колапса на здравната система. По-строгите ограничавания, наподобява са забавили разпространяването на заболяването, тъй като страната възнамерява да отвори част от началните учебни заведения от понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР