Чехия регистрира 168 новозаразени с COVID-19 днес. Това е най-голямото

...
Чехия регистрира 168 новозаразени с COVID-19 днес. Това е най-голямото
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус в Чехия се увеличават

Чехия записва 168 новозаразени с COVID-19 през днешния ден. Това е най-голямото нарастване на броя на инфекциите за денонощие в страната от началото на април, заяви Ройтерс.
В четири от последните 10 дни в Чехия новите случаи са над 100. Районът на източния град Карвина е най-засегнат от скока на новите инфекции, заяви на уеб страницата си Министерството на здравеопазването.
Вчера бе последният образователен ден за множеството възпитаници и студенти и доста от тях се готвят да заминат на отмора със фамилиите си. Много чехи ще прекарат ваканцията си в страната и няма да пътуват в чужбина поради опасенията от вируса и рестриктивните мерки за пътешестване. Правителството последователно анулира множеството ограничавания, с изключение на носенето на маски в закрити пространства и работното време на заведенията за хранене, написа 24 часа.
В понеделник бяха позволени публични прояви с присъединяване на до 1000 души. Басейните, зоологическите градини, музеите и замъците към този момент нямат ограничавания за брой на гости. Към днешна дата в страната с 10,7-милионно население има общо 11 038 случая на ковид, от които са умряли 349 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР