Чехия поднесе изненадата, отстранявайки Нидерландия в осминафиналите на Евро 2020!

...
Чехия поднесе изненадата, отстранявайки Нидерландия в осминафиналите на Евро 2020!
Коментари Харесай

Чехия стъпка 10 "лалета" и е на четвъртфинал

Чехия сервира изненадата, отстранявайки Нидерландия в осминафиналите на Евро 2020! Тимът на Ярослав Шилхави завоюва с 2:0 на " Пушкаш Арена " в Будапеща (Унгария) и ще се изправи против Дания в спор за място на полуфиналите.

Днес огромният виновник за нидерландците бе Матайс Де Лихт. Централният бранител на " лалетата " си изкара пряк червен картон за нарушаване като финален в защита и остави отбора с 10 души още в 55'. Винен за провалянето ще бъде и нападателят на " лалетата " Донийел Мален, който бе изведен самичък против вратаря Томаш Вацлик малко по-рано, само че не съумя да го преодолее.

Чехите се възползваха от численото преимущество и Томаш Холеш откри резултата в 68', а крайното 2:0 оформи Патрик Шик в 80' с четвъртото си попадение на Евро 2020.

Така Чехия се класира за четвъртфиналите на шампионата за първи път от 2004 година насам. Любопитното е, че тогава също се изправи против Дания и завоюва с 3:0, преди да бъде отстранен от след това станалия първенец отбор на Гърция с 1:0 след " златен гол ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР