Чехия планира да заложи на развитието на ядрената енергетика. Това

...
Чехия планира да заложи на развитието на ядрената енергетика. Това
Коментари Харесай

Чехия планира да развива ядрената енергетика

Чехия възнамерява да заложи на развиването на нуклеарната енергетика. Това съобщи през днешния ден в ефира на телевизионния канал ЧТ24 министърът на индустрията и търговията на Чехия Карел Хавличек, представен от ТАСС.

Няма различен път, с изключение на атома, сподели Хавличек и изрази подозрение, че залогът на възобновимите енергийни източници ще може да гаранти на Чехия нужното й количество сила, в случай че ТЕЦ-овете, които работят с въглища, бъдат спрени от употреба.

Според данни на министерство сега в Чехия възобновимите източници дават едвам 14 % от създаваната сила. Към 2030 година в най-хубавия случай този индикатор може да се усили до 23-24 %.

Вчера Хавличек заяви, че държавното управление на Чехия е решило да бъдат издигнати нови блокове на националните атомни електроцентрали.

Инвеститори за строителството на енергоблоковете на чешките атомни електроцентрали ще бъдат дъщерните компании на ЧЕЗ (CEZ) - ЕДУ II (EDU II) и ЕТЕ II (ETE II).

В Чехия с изключение на АЕЦ " Дуковани " работи АЕЦ " Темелин " като и двете са издигнати в съдействие със Съюз на съветските социалистически републики и Русия, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР