Чехия планира да отвори на 15 юни границите си за

...
Чехия планира да отвори на 15 юни границите си за
Коментари Харесай

Чехия ще разреши от 15 юни свободно придвижване в 7 страни от ЕС, включително България

Чехия възнамерява да отвори на 15 юни границите си за свободно напредване на своите поданици в седем страни членки на Европейски Съюз, в които епидемиологичната конюнктура не буди безпокойствие измежду медиците. Става въпрос за Австрия, Унгария, Германия, Словения, Хърватия, Гърция и България. Това съобщи през днешния ден външният министър Томаш Петържичек в изявление за в. " Млада фронта през днешния ден ", представен от ТАСС.

Пътуването в тези страни ще бъде допустимо без нужда от даване на управляващите на информация за негативни резултати от тест за ковид и следващо слагане под домашна карантина, както и изтъкване на аргументите за пътувания при овакантяване на Чехия.

В понеделник чешкото държавно управление ще разиска опцията за отваряне на границите за свободен достъп до тези седем страни от Европейски Съюз. Гражданите на тези страни също ще имат опция свободно да посещават Чехия.

От началото на март са открити 9200 случая на инфектирани с ковид в Чехия, в това число 56 през последното денонощие. Починали са 319 и са оздравели 6502 души през миналите три месеца.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР