Чехия отхвърли твърденията на ЕК за неспазване на имиграционните квоти.

...
Чехия отхвърли твърденията на ЕК за неспазване на имиграционните квоти.
Коментари Харесай

Чехия е оправда пред ЕК с доводите на Борисов: Бежанците не искали там

Чехия отхвърли изказванията на Европейска комисия за неспазване на имиграционните квоти. Прага посочи, че е приела 12 мигранти от Гърция по поетото съглашение и се оправда с доводите на нашия министър председател Бойко Борисов, че бежанците не желали да се трансферират при тях от богатите европейски страни. С тези думи българският водач изясни неотдавна в Брюксел за какво страната ни не може да си извърши квотата от 1300 мигранти, които да поеме от Гърция и Италия.

" В известие до Европейската комисия Чехия отхвърли обвиняванията за неспазване на миграционните квоти ", заяви прессекретарят на Министерството на вътрешните работи Лучия Новакова. В изказването се споделя, че изказванията против републиката не дават отговор на действителността.

В Италия и Гърция сега няма бежанци, които дават отговор на критериите за сигурност, избрани за осъществяването на процеса на прекосяване към други страни от Европейски Съюз, аргументират се чешките управляващи.

" В допълнение Чешката република счита за неефективна системата на наложителните квоти ", сподели Новакова. " Самите бежанци не са склонни да се реалокират от богатите западни страни на изток в Европейски Съюз. Техните целеви страни са тези, в които те могат да получат оптималната финансова и обществена поддръжка ", показва говорителката.

Чехия по-рано изрази единодушие да одобри 30 бежанци от гръцките миграционни центрове и 20 от италианските. След осъществяването на инспекциите по съблюдаване на условията на националната сигурност страната отвори вратите си за 12 имигранти от Гърция.

Миналия месец Европейската комисия реши да стартира правосъдно произвеждане против Чехия, Унгария и Полша. Тези страни съгласно Брюксе не извършват поетите задължения за разпределението на бежанците в Европейския съюз на квотен принцип.

Спорът може да бъде решен в Съда на Европейски Съюз и да докара до финансови наказания за нарушителите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР