Чехия е готова да затвори границите си за мигранти, ако

...
Чехия е готова да затвори границите си за мигранти, ако
Коментари Харесай

Чехия затваря границите си

Чехия е подготвена да затвори границите си за мигранти, в случай че Германия и Австрия сторят същото, съобщи министър председателят Андрей Бабиш, представен от AFP.

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер предизвести в понеделник, че от юли няма да позволява мигранти в страната, в случай че канцлерката Ангела Меркел не откри решение за мигрантския въпрос на срещата на върха на Европейския съюз на 28 и 29 юни.

Бабиш съобщи, че чешкото държавно управление няма да разреши незаконни мигранти да влизат в Чехия и с изключение на чиновниците на полицията и митниците, за защитата на границите ще бъде ангажирана вероятно и армията.

Той сподели още, че южната граница на Европейски Съюз би трябвало да бъде охранявана от страни като Гърция, Малта, Италия и Испания, а другите страни членки следва да им оказват помощ.

Чешкият министър председател изрече поддръжка за концепцията пълномощията на европейската гранична работа "Фронтекс " да бъдат разширени при положение, че броят на чиновниците й доближи 10 000 души до 2020 година, според предлагането на Италия. Според него службата би трябвало да работи и отвън Европа.



Бабиш съобщи, че решението на мигрантската рецесия е просто и се състои в това лодките с мигранти изобщо да не потеглят към Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР