Чехия е блокирала наскоро заедно с Унгария и Румъния приемането

...
Чехия е блокирала наскоро заедно с Унгария и Румъния приемането
Коментари Харесай

Чехия блокира критична декларация на ЕС срещу САЩ

Чехия е блокирала неотдавна дружно с Унгария и Румъния приемането от Европейския съюз на декларация, която подлага на критика идното пренасяне на посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Говорителят на президента Милош Земан означи, че Чехия прави оценка обстоятелството, че "Унгария и Румъния са възприели същата кардинална позиция ", съобщи БНР. Решението на Тръмп да реалокира посолството в Ерусалим провокира остра реакция в района.

В понеделник Съединените щати ще открият новото си посолство в Ерусалим, който президентът Доналд Тръмп призна едностранно за столица на Израел макар рецензиите от страна на интернационалната общественост и палестинците.

"Израел и Съединените щати са основни съдружници за Чехия ", акцентира представителят на Земан. Той напомни, че преди 60 години тогавашна Чехословакия е помогнала на евреите в битката им за самостоятелна страна, по този начин както Съединени американски щати са помогнали на самата нея да стане такава преди един век.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР