Чехия допълни отбора си за мача с с четирима нови

...
Чехия допълни отбора си за мача с с четирима нови
Коментари Харесай

Чехия замина за Глазгоу без старши треньор и с четирима нови играчи заради COVID-19

Чехия добави тима си за мача с с четирима нови футболисти, които влизат в селекцията поради позитивен тест за ковид на седем играчи. Новите лица са Томаш Малински от (Прага), Михал Сачек от Спарта (Прага), както и нападателят на Злин Томаш Познар и ветеранът Михаел Рабушич от Слован (Либерец).

Чехите ще бъдат и без старши треньора си Ярослав Шилави, който също е с позитивен резултат за ковид. При това състояние тимът ще бъде воден от помощник-треньора Иржи Хитри.

Мачът опълчва първите два тима в група 2 на Лига В в шампионата, като шотландците имат 7 точки, включително и победа с 2:1 над Чехия в първия мач. Чехите са 2-и с 6, има 2, а е с 1.

Третият вратар Филип Нгуен от Слован (Либерец) също се завръща в тима, откакто не пътува от до Израел през уикенда заради съображения за сигурност, макар че имаше негативен тест за COVID-19 в Ларнака.

Селекцията на Чехия включва и Филип Новак, за който резултатите от тестванията бяха 50 на 50 в Кипър и той не можа да играе против Израел в неделя. Когато обаче беше тестван понеделник, тестът му към този момент беше негативна. При това състояние той още веднъж е в тима.

Новото попълнение на Славия (Прага) Томаш Малински, който игра против Шотландия преди месец, тогава беше част от небрежно свиканата селекция на треньора Давид Холоубек. Както е известно, тогава целият тим на Чехия беше с COVID-19, само че УЕФА подреди на федерацията да събере нов, чист от болестта тим, защото става дума за домашен мач.

Михал Сачек от Спарта игра за последно преди повече от три години при тогавашния селекционер Карел Яролим. 32-годишният нападател Томаш Познар от Злин, който вкара два гола при започване на сезона, въпреки всичко би трябвало да благодари за поканата повече на многочислените отсъствия в офанзивата и да се надява на дебют.

След седем години се завръща Михаел Рабушич, който има три старта в националния тим от 2013 година насам.

Чехия загуби седем футболисти от предишния понеделник насам. Като последна жертва на инфекцията те отстраниха полузащитника Томаш Холеш, който, сходно на треньора Шилави, имаше позитивен резултат от теста след завръщането си от Хайфа.

Капитанът Божек Дочкал и съотборникът му в клуба Адам Хложек, както и полузащитникът, също не не престават с тима.

Зденек Андрашек, Лукаш Калвах и Ян Копич от Пилзен също отпаднаха още по-рано. В един от тях болестта беше разкрита в първия кръг проби, само че управлението на националния тим изпрати и тримата у дома по превантивни аргументи, тъй като те са били дружно от самото начало и вероятността да са инфектирани не била по никакъв начин дребна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР