Чехите са сред най-големите консуматори на бира в света и

...
Чехите са сред най-големите консуматори на бира в света и
Коментари Харесай

От Чехия: Пийте повече бира

Чехите са измежду най-големите потребители на бира в света и локалните пивовари ги приканват да се засилват макар коронавирусната рецесия, съобщи БГНЕС.
Стотици дребни пивоварни в страната са изправени пред тъмно бъдеще, откакто в средата на март бяха затворени питейните заведения и заведенията за хранене в Чехия поради пандемията от ковид.
Това е лишило занаятчийските пивовари от клиенти и приходи, а множеството от тях имат на склад бира с изтичащ период на валидност.
Сега е основан уеб страница, който приканва чехите да купуват по Интернет бира с отстъпка и да обезпечат на дребните пивоварни жизненоважните приходи.
„ Ние продаваме бирата си в личните си кръчми и питейни заведения, само че защото всички те са затворени, имаме проблем “, споделя П. Лекса, основен пивовар в пивоварната „ Moritz Inn ”.
Тя се намира в източната част на страната и е една от съвсем 170 пивоварни, които са се записали в уеб страницата ZachranPivo, или " Спасете бирата ", неотдавна стартирана самодейност, която разрешава на дребните пивовари да продават непотребните си бирени ресурс, преди да се скапват.
Удобният за потребителя уеб страница оказва помощ на клиентите да намерят най-близката до дома си пивоварна и да създадат онлайн поръчка за по-големи количества.
Към 31 март има 5 970 750 бутилки бира на склад в 169 дребни пивоварни, които „ чакат да бъдат избавени “, се показва в уеб страницата.
Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР