Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи

...
Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи
Коментари Харесай

ЧЕЗ се отказала да продава ЕРП?

Чехите са притежатели на сдруженията за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи Западна България, както и на Топлоелектрическа централа Варна. Тъй като този бизнес е обвързван освен с енергийната, само че и с националната сигурност, страната ни ще подходи доста деликатно към възможната продажба, уточни министър Петкова, представена от БНР.

По думите й тази договорка, която Чехия организира като договорка по продажба на активите си в България, е напълно в рамките и компетентностите на чешката страна.

Това, което аз знам, че тази процедура е спряна - дали краткотрайно, дали непрекъснато, само че без значение от това какво ще реши чешката страна във връзка с продажбите на тези свои активи в България, този, който бъде избран за покупател, в случай че се стигне до завършване на тази договорка, той ще би трябвало да бъде тестван надлежно от нашия регулатор, с цел да се ревизира дали тази компания има капацитета да прави тази толкоз виновна работа, добави министърът.

По-рано през днешния ден излезе информация, че Топлоелектрическа централа "Бобовдол " и нейни италиански сътрудници са предложили най-високата оферта за бизнеса на ЧЕЗ в България. ТЕЦ-ът се свързва с Христо Ковачки.

От Българска социалистическа партия и КНСБ пък оповестиха, че е по-добре страната да откупи ЧЕЗ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР