Чеченският лидер Рамзан Кадиров в своя канал в Телеграм оцени

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров в своя канал в Телеграм оцени
Коментари Харесай

Кадиров посъветва Ердоган да не спасява неверниците от Азовстал

Чеченският водач Рамзан Кадиров в своя канал в " Телеграм " оцени проекта на Турция да изтегля украинските военни от завода " Азовстал " в Мариупол и ги призова да не оказват помощ на " безбожниците ".

Той разкритикува изказванията на консултант на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, само че съобщи, че почита водача на мюсюлманската страна. Кадиров назовава полка " Азов " фашистко-нацистко незаконно въоръжено формирование, което е отговорно за убийствата на поданици на Донбас.

" Тези фашистки престъпници държат цивилни в мазетата на " Азовстал " и ги употребяват като жив щит. Членовете на тази бандитска организация са известни в Украйна и в чужбина с постоянните си изказвания, в които наскърбяват великите ислямски полезности и се подиграват с религията на исляма като цяло ", написа чеченският водач.

Според него мюсюлманите в Русия са възмутени от обстоятелството, че Турция доставя Украйна с безпилотни самолети " Байрактар ". Кадиров съобщи, че мюсюлманите са възприели с още по-голяма заостреност информацията, че Анкара е подготвена да " изтегля гневни съперници и клеветници на исляма ".

" Обръщам се към турския президент Реджеп Ердоган: азовците са убийци и безбожници, които в този момент ви показват като почтени жертви на съветската експанзия. Не се оставяйте да бъдете излъгани от нарушителите, които с ваша помощ искат да избегнат правосъдния развой и заслуженото наказване ", сподели Кадиров.

По-рано Турция предложи да изпрати транспортен съд, който да изтегля ранените украински военнослужещи от завода " Азовстал ". Съветникът на турския президент Ибрахим Калин съобщи, че съгласно проекта ранените военни е трябвало да бъдат откарани в Бердянск, откъдето турски транспортен съд е щял да ги води в Истанбул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР