Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви,

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви,
Коментари Харесай

Путин издигна в генерал Рамзан Кадиров

Чеченският водач Рамзан Кадиров, съдружник на президента Владимир Путин, съобщи, че е получил върховен чин в съветската войска, тъкмо когато силите на Москва търпят поредност от провали в Украйна. 46-годишният чеченски водач - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - съобщи, че това е " голяма чест " за него.

Кадиров, някогашен пълководец, който ръководи Чечня с необятно публикувани нарушавания на човешките права, съобщи, че Путин " персонално " го е уведомил за решението.

" Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник ", съобщи Кадиров в Telegram. " Това е покачване за мен. "

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в съветската военна подчиненост. Назначаването на Кадиров на този чин стана в миг, когато украинската войска отблъсна силите на Москва в регионите, които Кремъл разгласи за " съветски вечно ".

Чеченският водач съобщи, че ще направи " всичко, с цел да завърши бързо специфичната военна интервенция " - употребявайки термина на Кремъл за акцията му в Украйна.

Чеченските елементи - в това число личната милиция на Кадиров със злокобна известност, " Кадировци " - се борят дружно с постоянните съветски сили в Украйна.

Кадиров поддържа напълно акцията на Путин, като постоянно приканва в Украйна да се употребяват най-драстични тактики. Тази седмица той прикани Москва да употребява нуклеарни оръжия с ниска мощ в Украйна, откакто съветските войски бяха принудени да се отдръпват от град Лиман. След това той съобщи, че изпраща трима от своите синове младежи - на 14, 15 и 16 години - на фронта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР