Чеченският лидер Рамзан Кадиров изказа своите съболезнования на семейството на

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров изказа своите съболезнования на семейството на
Коментари Харесай

Кадиров осъди ислямистката атака в Париж, призова да не се търси чеченска следа

Чеченският водач Рамзан Кадиров изрече своите съболезнования на фамилията на жертвата. В известие, оповестено в неговия канал в Telegram, Кадиров съобщи, че изрично отхвърля всевъзможни прояви на тероризъм, само че в това време настоя да не се нараняват религиозните настроения на хората.

Кадиров прикани френските следователи в нападението, наблягайки, че нападателят е прекарал по-голямата част от живота си във Франция и евентуално е бил радикализиран там.

" Това не е първият път, когато Франция се пробва да трансферира виновността за всичките им проблеми върху чеченците. Бъдете сигурни, чеченците нямат нищо общо с това ", акцентира Кадиров и добави, че нарушителят няма поданство.

Припомняме, че френският президент Еманюел Макрон откакто назова обезглавяването на преподавател в северозападно предградие на Париж " ислямистка терористична офанзива ", съобщи,че " ще действаме... те няма да завоюват ", оповестява БиБиСи.

Според информацията, по-рано учителят е показвала на възпитаници карикатури на пророка Мохамед. Нападателят е убит от полицията. Макрон сподели, учителят е погубен, тъй като " е учил на независимост на изложение ".

покрай учебно заведение. Прокурорите за битка с тероризма проверяват.

Нападателят бе убит, когато служителите на реда се пробваха да го арестуват след нападението. Полицията не оповестява никакви персонални данни за него.

В момента в Париж тече развой във връзка ислямистко нахлуване през 2015 година на френското сатирично списание " Шарли Ебдо " , също поради карикатури. Преди три седмици мъж атакува и рани двама души пред някогашните офиси на списанието.
 Макрон за ислямистката офанзива в Париж: Ще действаме, те няма да завоюват Обновена
Макрон за ислямистката офанзива в Париж: Ще действаме, те няма да завоюват

Искат да убият " републиката и нейните полезности, тази борба е наша и е екзистенциална "

Какво е известно все още - Мъж с огромен нож атакува преподавател на улица в Конфланс-Сент-Онорин и го обезглавява . Източник от полицията заяви, че очевидци са чували нападателя да крещи " Аллаху Акбар " .

След това нападателят бяга, само че локалната полиция бързо идва на мястото. Полицаите настигат мъжа в близкия квартал Ерани. Когато му споделят да се съобщи той ги е заплаша и служителите на реда го прострелват, той умира малко по-късно. Разследването продължава.

Четирима души, в това число малолетен, са задържани , заяви правосъден източник пред Франс прес в събота. Арестуваните са свързани с нападателя , сподели източникът.
 Терористът, който обезглави преподавател в Париж, е съветски жител
Терористът, който обезглави преподавател в Париж, е съветски жител

Макрон посети мястото...

Френският ефирен оператор BFMTV заяви, че нападателят е 18-годишен мъж, роден в Москва . Убиецът се споделя Абдула А., той е чеченец , който живе във Франция , органите на реда и специфичните служби не са знаели за неговата радикализация, оповестява Le Figaro. Руското посолство в Париж, съветски дипломати желаеха информация за нападателя от френските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР