Чеченският командир и депутат от Думата Адам Делимханов е ранен

...
Чеченският командир и депутат от Думата Адам Делимханов е ранен
Коментари Харесай

Чеченски командир, отговорен за смазването на Мариупол, е ранен в Украйна

Чеченският пълководец и народен представител от Думата Адам Делимханов е ранен в Украйна. Това оповестява съветския боен канал " Звезда " малко откакто в украинските медии се появиха известия, че той е погубен.

" Звезда " твърди, че Делимханов е жив, само че няма повече детайлности за събитията на случая, при който е ранен.

Няколко часа преди този момент ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, който е непосредствен с Делимханов, разгласи, че няма връзка с него и предложи парична премия за даването на информация за положението му, откакто е изгубил връзка с него.

" Моля украинското разузнаване да даде информация за това къде по-точно и по какви позиции е нанесен удар, с цел да мога въпреки всичко да намеря своя безценен брат. Обещавам обилно заплащане и доста апелирам за подпомагане ", се споделя в известието на Кадиров.

53-годишният Делимханов е един от участниците в погрома против Мариупол напролет на 2022 година

Той е дълготраен член на съветската Държавна дума от " Единна Русия ", като е бил вицепремиер на Чечня (2006-2007 г.) с надзор върху службите за сигурност. Делимханов е родственик на Рамзан Кадиров. Свързван е с няколко покушения на съперници на режима в Чечня и със закани или физически набези против политически дейци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР