Чеченския лидер Рамзан Кадиров заяви в Телеграм канала си, че

...
Чеченския лидер Рамзан Кадиров заяви в Телеграм канала си, че
Коментари Харесай

Оттегля ли се Рамзан Кадиров?

Чеченския водач Рамзан Кадиров съобщи в Телеграм канала си, че желае да си вземе „ неопределена и дълга отмора “ от поста си, като с това предизвикаспекулации дали обмисля съществено да се отдръпна или търси някаква услуга от Кремъл, написа Radio Free Europe.

Entzugsklinik? Irrenanstalt?
Ramzan Kadyrov deutete einen möglichen Rücktritt vom Amt des Chefs von Tschetschenien an und sagte, er sei „ zu lange geblieben “ und habe „ einen unbestimmten und langen Urlaub “ verdient.
— TheAngryHalibut???? (@HalibutAngry)
„ Осъзнах, че съм на тази позициятаот дълго време “, сподели той във видео изказване, изпълнено със смях. „ Мисля, че пристигна моето време. “

Не е ясно какво ще направи по-късно Кадиров, който е една от най-влиятелните фигури в Русия, в случай че се отдръпна. Кадиров поддържа близки връзки с съветския президент Владимир Путин, като се среща постоянно с водача на Кремъл. За последно двамата се видяха на 5 август в Сочи.

Кадиров е правил сходни мнения и в предишното, единствено с цел да остане на поста си, повдигайки въпроси дали непредвиденото му изказване е било трик. „ Скептичен съм. Той е казвал сходни неща в предишното ", сподели Иван Клишч, експертдокторант в Института за политически проучвания " Йохан Ските " в Естония.

Но анализатори споделиха, че моментът на това изказване, приближаващ на фона на най-голямата война в Европа след Втората международна война, е необикновен. Кадиров изигра значима роля в насърчаването на войната на Русия в Украйна и нае бойци, с цел да се бият дружно с съветските войски, които претърпяха тежки загуби в Украйна.

Според Антон Барбашин, редакционендиректор на аналитичната платформа Riddle Russia, „ в случай че това, което преди малко сподели Кадиров, е правилно и той се пенсионира непринудено, това би било безпрецедент. “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР