Чеченски бойци са били разположени в граничещата с Украйна руска

...
Чеченски бойци са били разположени в граничещата с Украйна руска
Коментари Харесай

Кадиров: Чеченски бойци са разположени на границата с Украйна

Чеченски бойци са били ситуирани в граничещата с Украйна съветска Белгородска област, за да предотвратят набези от " украински диверсионни групи ", съобщи чеченският водач Рамзан Кадиров, представен от Ройтерс.

През последния месец в Белгородска област бяха осъществени поредност от нахлувания през границата от страна на проукраински съветски партизански групи, които декларират, че са съперници на президента Владимир Путин.

Кадиров, съдружник на Путин, който управлява съветската Чеченска република, съобщи, че бойци от батальона " Запад-Ахмат " са били ситуирани край граничното село Нехотеевка и контролно-пропускателен пункт в региона на Грайворон. През май там беше осъществено нахлуване през границата.

" Жителите на териториите, прилежащи към границата с Украйна, могат да си отдъхнат. Всеки, който протяга ръка на нашите граници, ще получи мълниеносен отговор ", съобщи Кадиров в Телеграм.

Украйна отхвърля да е забъркана в осъществяваните през границата набези, като ги афишира за директно разследване от нахлуването на Русия през февруари 2022 година

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР