Чеченецът с грузински паспорт Зелимхан Хангошвили е бил кръвожаден терорист.

...
Чеченецът с грузински паспорт Зелимхан Хангошвили е бил кръвожаден терорист.
Коментари Харесай

Путин: Убитият в Берлин чеченец е кръвожаден терорист, избил десетки невинни хора при атентати

Чеченецът с грузински паспорт Зелимхан Хангошвили е бил свиреп терорист. Това е казал Владимир Путин, написа Блиц.

``
реклама

По думите на съветския президент убитият на 23 август 2019 година в Берлин четиридесетгодишен мъж се е биел против Москва на страната на сепаратистите в севернокавказката самостоятелна съветска република в края на предишния и началото на този век.

При една от акциите с негово присъединяване са починали 98 души. Почернените поради този човек хора са доста повече. Хангошвили е бил измежду уредниците на атентатите в метрото на Москва преди над девет години (вижте долу), е дал отговор на въпрос президентът на конференция в Париж.

Путин е допълнил, че не е разполагал с подробна информация към убийството на Хангошвили. Аз обаче не утвърждавам експулсирането на нашите дипломати, е декларирал той.

След молба на федералната прокуратура на Германия външното министерство в Берлин е оповестило двама сътрудници от посолството на Москва за нежелателни  персони. За тях се е считало, че са били съпричастни в ликвидирането на грузинския жител.  

Две метростанции в центъра на съветската столица са били разтърсени от самоубийствени атентати 29 март 2010 година Заради дейностите на две жителки на южната република Дагестан са починали 41 души.

Действащата в Русия, Грузия, Ирак и Сирия групировката Имарат Кавказ е поела отговорността за терористичния акт.
 
Самият Хангошвили обаче не е влизал в управлението на ислямистката организация. Той също не е бил търсен от Русия или други страни за тероризъм.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР