Че закуската е най-важното хранене за деня, със сигурност сме

...
Че закуската е най-важното хранене за деня, със сигурност сме
Коментари Харесай

Най-добрият избор за закуска

Че закуската е най-важното хранене за деня, сигурно сме чували стотици пъти. Но от време на време, даже да изпълняваме правилото да хапваме след ставане прецизно, отново се чудим какво тъкмо да сложим в чинията за един в действителност здравословен старт на деня.

Ето няколко храни, с които в никакъв случай няма да сбъркаме, а тялото ще ни е признателно.

Яйца

Без особена изненада, те са добър избор, без значение дали упражняваме и съблюдаваме хранителен режим, или не. Яйцата за закуска ни засищат за дълго и ни защищават от посягането към нездравословни неща преди обед.

Ако изберем тях за първото си ястие за деня, вероятността през останалата част да приемем по-малко калории е по-голяма. Яйцата са богати на редица антиоксиданти, както и на субстанции, като холин, които са потребни за мозъка.
 Снимка 463864

Яйцата контролират равнищата на кръвна захар и инсулин, не водят и до повишение на холестерола. С тях си набираме огромна доза първокачествен протеин, който ни е нужен освен в случай че упражняваме интензивно.

Овесени ядки

Още една утринна класика, която дава мощен старт на деня. Те са доста богати на фибри, най-много бета-глюкан, който има свойството да намалява холестерола. Високо е и наличието на антиоксиданти, които защищават сърцето и клетките.

Овесената каша основава и чувство за задоволеност, което продължава за дълго, също както при яйцата. За разлика от тях обаче, наличието на протеин тук е много по-ниско. За да изправим този минус, просто прибавяме мляко към овесените ядки.
 Снимка 463870

Чиа

Тези семена имат висока хранителна стойност и са източник на фибри, който е съвсем без конкуренция. Те имат свойството да всмукват огромно количество течност и да усилват размера си, с помощта на което и ни засищат.

Закуската с чиа е доста подобаващ избор за заболели от диабет, тъй като съумява да контролира равнищата на кръвна захар и инсулин от сутринта. Тези семена са извънредно богати и на антиоксиданти. Най-добре е да ги комбинираме с мляко и плодове.

Ленено семе

Още една концепция какво да прибавим към порцията кисело мляко за закуска. Лененото семе е богато на фибри и ще ни засити до обяд. Предпазва и от рак на гърдата, понижава равнищата на кръвна захар и контролира равнищата на инсулин.
 Снимка 463873

Горски плодове

Сами по себе си, може дa не ни наподобяват като задоволителна закуска, само че сa съвършено допълнение, без значение дали под форматa на шейк, или просто по този начин, за лукс.

Малините, къпините, боровинките и всички сходни плодове са богати на антиоксиданти. Имат и по-голямо количество фибри и по-малко захари от множеството други плодове. Успяват да се борят с възпаленията в тялото и да контролират равнищата на холестерол, написа Healtline.

Ядки

Вкусни, засищащи и доста потребни. Те са нашето избавление, когато доста бързаме и нямаме време да подготвим по-сериозна закуска. Може и да имат високо наличие на калории, само че огромна част от мазнините в тях не се усвояват от организма.

Ядките също имат противовъзпалителен резултат и пазят сърцето. Всички са богати на магнезий и калий, а някои - като бразилския орех, имат и доста селен, който е потребен за паметта и кръвооросяването.
 Закуската, тренировката преди нея и за какво е по-ефикасна
Закуска или подготовка - кое да е първо

Неочакван резултат

Авокадо

То е богато на потребни, ненаситени мазнини, вода и фибри, с които съумява да ни засити. Комбинирането му с пълнозърнест самун е най-подходящо. А в случай че прибавим и едно яйце, закуската ни става съвършена във всяко едно отношение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР