Че светът върви активно към електрификация на автомобилния транспорт вече

...
Че светът върви активно към електрификация на автомобилния транспорт вече
Коментари Харесай

Новият Leaf - пораснал и достатъчно голям за семеен автомобил


Че светът върви интензивно към електрификация на автомобилния превоз към този момент е ясно. С напредването на технологиите колите на ток към този момент съвсем преодоляха най-големия си минус по отношение на тези с дизелови и бензинови мотори – пробегът. През първите години от всеобщата поява на електрически автомобили казусът беше точно, че те не можеха да се употребяват практично за огромни дистанции на извънградско. За много малко време обаче този проблем е съвсем решен. И доказателството идва с новия Nissan Leaf.

След като до неотдавна единствено моделите на американците от Tesla можеха да изминат по няколкостотин километра с едно зареждане на батерията, в този момент способните на сходни преходи електрически автомобили се усилват с още един. При Leaf пробегът без дозареждане е съвсем 400 км, което го прави извънредно удобен автомобил на ток. Освен това второто потомство на модела е много пораснало по отношение на предшественика си. И до момента в който при първия модел пробегът беше много по-малък, което е в действие и за самия автомобил, то втората генерация е със мощно увеличени размери, тъй че умерено да транспорти цяло семейство и то удобно. А багажникът може да побере целия им багаж.

 1994433 Съвсем неотдавна Nissan показа и в България изцяло новия Leaf. Моделът бе и звездата на щанда на Nissan по време на Автомобилния салон София 2017. Чрез Leaf, Nissan показва бъдещето на марката и развиването и интегрираното на напълно нови технологии.

Изцяло електрически, оборудван с гениални технологии, новият Leaf е първият компанията в Европа, който ще вкара първи елементи от най-модерната технология за подкрепяне на лидера. Leaf е оборудван с последните новаторски решения като e-Pedal, допускащ да шофирате и натискате педала на спирачките по един изцяло нов и безпроблемен метод. Колата изминава с едно зареждане 378 км (според тестванията на New European Driving Cycle – NEDC).Oswen towa новото потомство е с изцяло изменен дизайн, с елегантно оформление както вътре, по този начин и извън.

Nissan Intelligent Mobility e планът на компанията, който цели да предефинира бъдещето на шофирането. Той се грижи да развие ролята на автомобила, която да е освен това от единствено метод на напредване. Nissan Intelligent Mobility се дефинира от метода, по който автомобилът се ръководи, по какъв начин се задвижва и по какъв начин се интегрира в обществото. С технологиите ProPILOT, модерното електрическо задвижване и неповторима дарба да зарежда постройките, към които е обвързван, новият Nissan Leaf е олицетворение на Nissan Intelligent Mobility.

 1994431 Фокусната точка на Nissan Intelligent Power в новия Nissan Leaf е неговият e-powertrain, който предлага усъвършенствана енергийна резултатност, увеличени въртящ миг и мощ за по-добра динамичност. В допълнение на този нов задвижващ тракт идва високотехнологичният пакет литиево-йонни акумулатори, които обезпечават по-висока мощ и потенциал за предпазване на сила. Наред с усъвършенстваната енергийна резултатност, новият електромотор в автомобила предлага вълнуващо линейно ускоряване с мощ от 110 кВт. Въртящият миг е повишен до 320 Нм, което води до още по-бързо ускоряване.

Nissan Intelligent Driving пък е технология, предопределена да усъвършенства удоволствието от шофирането, сигурността и да понижи умората. Новият Nissan Leaf разполага с три съществени нови технологии за интелигентно шофиране. Първата е високотехнологичната система за подкрепяне на лидера ProPILOT. Използвана при придвижване в една лента на автомагистрала, тя улеснява шофирането, прави го по-спокойно и смъква напрежението от лидера. Втората, ProPILOT Park, ще промени метода, по който хората мислят за паркирането. Когато я включите, тази технология ще поеме контрола върху завиването, ускорението, прекъсването и избора на предавка, с цел да насочи автоматизирано автомобила в мястото за паркиране. Това смъква напрежението по време на паркиране, като прави маневрата извънредно точно. Третата, e-Pedal, е революционна технология, която трансформира метода, по който караме. Тя разрешава на водачите да потеглят, форсират, понижават и стопират, като единствено контролират натиска върху педала на газта. Когато вдигнете крайници си от педала на газта, автоматизирано се задействат регенеративни и стандартни спирачки, които последователно стопират автомобила на място. Автомобилът остава на място, даже и спрял на стръмен надолнище нагоре, до момента в който не натиснете още веднъж педала на газта. Начинът на работа на e-Pedal разрешава на водачите да изпитат по-голямо наслаждение, когато излязат отвън града. Конвенционалният педал на спирачките към момента би трябвало да се употребява при обстановки, налагащи нападателно прекъсване.

 1994427 Второто потомство на Leaf може освен да черпи ток от електрическата мрежа, само че и да отдава сила. Което се случва посредством технологията Nissan Intelligent Integration, която зарежда посредством батерията на на колата социална инфраструктура. Новаторската визия на Nissan за капацитета на електрическите коли не стопира до зареждането на новия Leaf. Батериите на автомобила могат да се употребяват и за мобилни енергийни устройства.

Технологията Vehicle-to-Grid (V2G) комбинира в двете посоки зареждане, което разрешава колите на ток да са напълно интегрирани в електрическата мрежа. Нещо, което до неотдавна бе единствено концепция и визия за бъдещето, в този момент Nissan трансформира в действителност. Чрез новаторската система в Leaf се оказва помощ за балансирането на енергийните мрежи, изключително при непрограмируемите потоци от възобновимите енергийни източници. А по този начин се реализира още по-широка интегрирация и досегаемост на ВЕИ-тата.

Системата работи, като разрешава на притежателите на Nissan EV да се свързват към електричаската мрежа, с цел да играят дейна роля в мрежовите услуги, като в същото време дават опция за различен източник на приходи. След като един път тази технология навлезе всеобщо на пазара, V2G ще промени разпоредбите на играта за притежателите на електрически коли Nissan, защото те ще станат дейни участници на енергийния пазар.

 1994432 Работата по развиването на едно по-устойчиво общество значи всекидневно да взимаме по-добри решения. xStorage, системата за предпазване на сила, черпи от груповия опит на най-хубавите в промишлеността, с цел да направи домашното ползване на електричество по-ефикасно и по-устойчиво. xStorage Home съхранява сила в най-икономичните часове от денонощието, като управлява по какъв начин и по кое време тя се употребява, спестявайки по този метод пари на клиентите и подобрявайки цялата енергийна система. Той безпроблемно интегрира в един блок целия хардуер и програмен продукт, нужни за надзор и предпазване на силата, от която се нуждае едно домакинство. Използван за обезпечаване на мрежови услуги, xStorage Home може да се зарежда от мрежата или да се разрежда в мрежата, с цел да генерира гъвкавостта, нужна за в допълнение увеличение на изгодите от възобновимата сила.

Клиентите ще се възползват и от новоразработен интерфейс на приложението за смарт телефони, което разрешава на притежателите да наблюдават заряда на батерията на своя нов Nissan Leaf, да откриват най-близката до местоположението си зарядна станция или да охладят автомобила до идеалната температура преди тръгване.

Екстериорният дизайн на новия Leaf се отличава с грациозен контур и подсказва за новаторските технологии, употребявани в автомобила. Външният тип на модела показва и позитивното отношение на компанията. Дизайнът е въодушевен от концептуалния автомобил IDS, който за пръв път бе показан на Автомобилен салон Токио 2015.

Предната част на Nissan се отличава с присъщата " V-motion” радиаторна решетка, отражение на ДНК-то, което споделя с други международни бестселъри на Nissan, каквито са X-Trail и европейският любимец Qashqai. Синият цвят на радиаторната решетка обаче е нов характерен знак за електрическите коли на Nissan. Той разграничава Leaf от другите модели на марката. Плаващият покрив прибавя жанр и чувство за придвижване. Елегантните LED фарове се отличават с присъщия бумеранг дизайн на Nissan.

 1994428 Интериорен дизайн пък цели да внуши чувство за по-високо качество с чиста, тиха страст. Изцяло промененото вътрешно пространство на новия Nissan Leaf предлага изтънчен тип и чувство. Това е реализирано с помощта на потреблението на по-висококачествени материали и цялостната сглобка и осъществяване, които изравняват " живота на борда” с изисканата природа на задвижването.

Водачите и пасажерите незабавно ще оценят присъщия наследник тегел върху седалките, арматурното табло и кормилото, а също и новия дизайн на 7-инчовия пъстър (TFT) екран. Конфигурацията му е изменена, с цел да се обезпечи по-лесен достъп до съществени функционалности като технологията Safety Shield, заряда на батерията, прибора за отчитане на употребяваната мощ, аудиото и навигационната система. В някои страни в колите, оборудвани с навигация, към инфотейнмънт системата са добавени функционалностите Apple CarPlay и Android Auto.

Новият Nissan Leaf заменя модела от първо потомство, който се трансформира в най-продавания електромобил в света. Над 283 000 клиента избраха точно него от старта на продажбите му през 2010 година Продажбите на новия Leaf у нас ще стартират през идната година.




Технически характерности на Nissan Leaf 2017 (европейски модел)

Спецификациите са в развой на дефинитивна хомологация

Екстериор (мм)

Обща дължина 4480

Обща широчина 1790

Обща височина 1535/1545

Междуосие 2700

Следа отпред/отзад 1540/1555

Минимален просвет 150

Коефициент на въздушно противодействие (Cd) 0.28

Гуми 205/55R16 или 215/50R17

Тегла/обеми (кг)

Тегло празен (мин.) 1535

Брой пътници 5

Брутно тегло 1765-1795

Батерия

Тип Литиево-йонна батерия

Капацитет 40kWh

Електрически мотор

Име EM57

Максимална мощност 110 кВт (150 к.с.)/3283~9795 об/мин

Максимален въртящ момент 320 Нм(32.6kgf・m)/0~3283 об/мин

Производителност

Възможен пробег 378 км (NEDC)

Време за зареждане (нормално зареждане) 16 ч (3kW)

8 ч (6kW)

Време за зареждане на 80% (Бързо зареждане) 40 мин

Максимална скорост 144 км/ч

 1994429
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР