Че сексът е добър за имунитета и цялостното здравословно и

...
Че сексът е добър за имунитета и цялостното здравословно и
Коментари Харесай

Да се знае! Сексът ни прави по-добри професионалисти

Че сексът е добър за имунитета и цялостното здравословно и психологично положение, знаем от дълго време. Но ново проучване извежда на напред във времето извода, че постоянното интимно другарство се отразява ползотворно и на професионалното развиване.
Често една от аргументите за понижено либидо, изключително при мъжете, са проблеми на работното място. Стрес, досадни шефове, ниско възнаграждение - това са фактори, каращи и мъже, и дами да мислят и да желаят по-малко секс. Но и тук обстановката е тъкмо както и при главоболието.
Няма причина да се оправдаваме, тъй като сексът в действителност е лекуването. Според проучване, оповестено в Journal of Management, постоянният секс усъвършенства представянето ни работното място. В продължение на две седмици са интервюирани 159 участници.
Тези, които споделят, че са правили секс на предходната вечер, се усещат доста по-продуктивни, фокусирани и стимулирани на работното място. Освен това са и по-задоволени от позицията си, а не търсят все минусите.
Разбира се, открита е и противоположната връзка, за която споменахме нагоре - повече стрес на работното място води до по-малко секс.
Обяснението е доста просто - по време на интимни милувки се отделят окситоцин и допамин. Те покачват настроението, както и усъвършенстват мозъчните функционалности, написа Well and good.
Сексът несъмнено не е единственият фактор, който да ни изстреля на върха на по този начин мечтаната кариера. Но пък нищо не ни пречи да тестваме следващия плюс, който учените му приписват. Със сигурност няма да загубим нищо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР