, че се е получило заобикаляне на договора и Автомагистрали

...
, че се е получило заобикаляне на договора и Автомагистрали
Коментари Харесай

От Сметната палата уточниха, че при Автомагистрали не става въпрос за документна измама

, че се е получило заобикаляне на контракта и Автомагистрали ЕАД не са разполагали с нужния личен състав и техника на строително-ремонтните действия. Това съобщи ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков утринния блок на Българска национална телевизия за одита за активността на „ Автомагистрали “ ЕАД.
„ Автомагистрали “ са работили по 14 контракта за строително-ремонтни действия, свързани с подсилване на свлачища. 4 от тях били предоставени от АПИ непосредствено по омекотен ред на „ Автомагистрали “, демонстрира одитът.
 Българска социалистическа партия упрекна АПИ поради Автомагистрали: Десетки контракти са подписани без конкурс, откраднали са 4 милиарда лв. Българска социалистическа партия упрекна АПИ поради " Автомагистрали ": Десетки контракти са подписани без конкурс, откраднали са 4 милиарда лв.
Българска социалистическа партия даде конференция по отношение на направените инспекции в държавното сдружение „ Автомагистрали “. Одитният отчет на Смет...
Не става въпрос за документна машинация, само че АПИ и " Автомагистрали " са знаели, че не разполагат с нужния личен състав и техника за ремонтните действия, твърди Цветков. " Автомагистрали " имали право да подписват контракти с трети страни единствено за наем за техника, само че не и за работен запас, по думите му. От „ Автомагистрали “ даже желали удължение с още една седмица за мнение по констатациите на Сметната палата.
„ Автомагистрали “ са имали към подписване на договорите към 220 души личен състав, само че нямали хора на длъжности, свързани със строителството.
Цветков посочи, че това е първият одит, който се прави на Автомагистрали ЕАД. Сметната палата постоянно е одитирала АПИ и са се доказвали корупционни практики в нея. Одитът на " Автомагистрали " ще бъде възложен на прокуратурата.
Предстоят още инспекции за протичащото се в " Автомагистрали " и АПИ и сключваните контракти за създаване и ремонт на пътища и подсилване на свлачища. По-малката тематика са свлачищата, само че по-голямата са пътищата, тъй като там са платени 1,5 милиарда лева Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " на телевизия Евроком.
 „ Автомагистрали “ ЕАД: Дàли сме задатъци, с цел да не се оскъпи бъдещото строителство „ Автомагистрали “ ЕАД: Дàли сме задатъци, с цел да не се оскъпи бъдещото строителство
Предоставените от „ Автомагистрали “ ЕАД задатъци са по контракти с дълготрайно деяние – от няколко години, при тенден...
Комитова осведоми още, че следва инспекция и на успеваемостта на тол системата. " Там е забавен резултатът, тъй като сме вложили към 300 млн. лева, имаме една година активност, а не сме наясно каква възвращаемост има, за какъв брой години ще се изплати, има ли потребност от разширение на мрежата, има ли потребност от още средства. Все още тол системата не може да генерира таксите, които би трябвало да поеме от транспортните средства, а делът на винетните такси е огромен ", разяснява тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР