Че с министър като Николина Ангелкова ураган и цунами по

...
Че с министър като Николина Ангелкова ураган и цунами по
Коментари Харесай

Хавлията - враг №1 на българската дюна!

Че с министър като Николина Ангелкова вихър и цунами по черноморското крайбрежие не ти би трябвало, е ясно. Но пък до момента в който я употребява по предопределение, кабинетът прави всичко допустимо да наподобява, че опазва плажната линия. С утвърдени от него промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще бъде неразрешено разполагането на всевъзможни плажни такъми върху дюните. Целта е да бъдат опазени естествените формирания, заяви гръмотевично държавната осведомителна работа.

Хвала! Откога чакахме такива крути ограничения в отбрана на пясъчната идилия. Как не се бяха сетили по тоталитарно време, когато още имаше дюни, да наложат такава възбрана?! Сигурно, тъй като за народа тогава се говореше, че е елементарен, а страната - слаба. Сега времената са други и всичко е наобратно. Народът нахитря, а страната брани на хартия това, което го няма.

Е, обществените мрежи са непрекъснато "взривени " по темета, само че когато всичко е по закон, както твърди съдът, мърдане в правовата страна няма. Първо, дюните с плажа неизвестно по какъв начин са станали частни в прорез с конституцията и разминавания в кадастъра. После някой се е "досетил ", че те в действителност са държавни, само че пък нямало от кое място да извадят милиарди, с цел да ги изплатят от частниците. Ами какво по-смислено да направи властта от това да подгони диво и не чак толкоз диво къмпингуващите...

Публикуваният за публично разискване план (що ли се хабят?!) планува възбрана за слагането на плажни такъми върху дюните, както и прекосяване или прекъсване върху тях на всевъзможен жанр транспортни средства, ремаркета и полуремаркета и слагането на преместваеми обекти на неохраняемите плажове. Глобите са солени - от 1000 до 5000 лева, а при всяко последващо нарушение - до 25 000 лв.. Като прибавим и лансираното след последните скандални градежи непостижимо обвързване унищожените дюни да бъдат възстановявани - казусът, наподобява, решен.

Междувременно Ангелкова разгласи отлив сред 30 и 40% на ранните записвания за отмора в България за тази година от младежите на възраст до 25 години. Не-е-е, не брани интереса на мутрите в Сланчака, чиито нощни заведения за оливане с алкохол и дрога са също законно на плажа, а най мисли за развиването на сектора. Отсега да си знае Валери Симеонов, че номерата му от предходната година няма да минат, в случай че счита да остава в редиците на ръководещите. Ангелкова му натри носа с просветлението: "Всеки един скандал оказва въздействие. " Колкото до противозаконното строителство, то нямало по какъв начин да бъде спряно, когато законът е спазен.

Въобще извънредно време е туристите по българското Черноморие да се цивилизоват, като употребяват хотелите с чадърите и шезлонгите. Варвари с хавлии и джапанки на плажа не се вписват в концепцията и визията за бъдещия народен туристически артикул. Но пък впиянчените и нашмъркани зверски орди "на възраст до 25 години " са добре пристигнали като част от профилирането на бранша и страната в атрактивна за буйстване дестинация. На който не му изнася, да си почива на село, където шумът, бетонът и хората са на изгубване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР