, че няма да използва военна сила, за да обедини

...
, че няма да използва военна сила, за да обедини
Коментари Харесай

Китай не обещава, че няма да нападне Тайван

, че няма да употребява военна мощ, с цел да сплоти още веднъж Тайван с континенталната част на страната. Това съобщи Ма Сяогуанг, представител на Информационното бюро на Китайския държавен съвет към Службата по въпросите на Тайван, оповестява ТАСС.

" Не обещаваме да се въздържаме от потребление на военна мощ. Китай си резервира правото да избере всички нужни средства за дефинитивно обединяване с Тайван " , акцентира той на конференция.

Същевременно Ма уточни, че Пекин се ангажира с спокойно обединяване с острова и ще се придържа към правилото " една страна, две системи ".

Позицията на Китай във връзка с Тайван е ясна и остава непроменена, безапелационен бе той.
 Китай си резервира правото да употребява мощ против Тайван
Китай си резервира правото да употребява мощ против Тайван

Пекин обаче избира мирното обединяване

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Напрежението сред Пекин и Тайпе набъбна, откакто през август ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати
 Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван
Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван

Администрацията на Байдън чака Пекин да забърза проектите си за обединяване

За да покаже гнева си, Китай провежда военни учения към Тайван, които включваха изстрелване на ракети и стъпки за слагането на острова под обсада. Оттогава Китай продължава военните си дейности, въпреки и в по-малък мащаб.

Това насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР