Чаят се счита за една от най-популярните напитки по целия

...
Чаят се счита за една от най-популярните напитки по целия
Коментари Харесай

Сутрешният чай се оказа най-полезен след елементарен трик

Чаят се смята за една от най-популярните питиета по целия свят. Полезните му свойства са известни от хилядолетия, само че не всеки знае за методите за приемане на оптимални изгоди за здравето от него.

Зеленият и черният чай се считат за еднообразно потребни. Съществува обаче и различен тип тази напитка, която също има цялостен набор от потребни свойства.

Според органичните обстоятелства приказваме за бял чай. Експертите приказваха за изгодите от постоянната му приложимост, които могат да допринесат за дългоденствие.

Антиоксидантен капацитет

Наличието на свободни радикали в организма е причина за увреждане и погрешно действие на тялото. Белият чай съдържа полифеноли, които оказват помощ за неутрализирането на свободните радикали. Едно изследване допуска, че този чай може да ускори антиоксидантните изгоди за цялото тяло.

Ефект срещу стареене

В допълнение, свободните радикали способстват за ускорение на процеса на стареене, дружно с това пораждат и други свързани проблеми. Белият чай със своите антиоксидантни свойства може да понижи риска от прибързано стареене, както и забележимите признаци на стареене.

Противоракови свойства
 Как да свалим температурата без хапчета Как да свалим температурата без хапчета
При простуда и грип един от най-често срещани признаци е високата температура. Макар че може да се появи и независима заради някаква...

Според скорошно изследване, екстрактът от бял чай форсира гибелта на раковите кафези в белите дробове. Учените са декларирали, че тази напитка може да има противораков резултат. Необходими са обаче и по-обширни изследвания, с цел да се потвърдят тези резултати.

Грижа за диабета

Пиенето на бял чай може да облекчи признаците на диабет като несъразмерна жадност (полидипсия), понижени равнища на глюкоза в плазмата и нараснала секреция на инсулин. Въпреки че са нужни повече проучвания, с цел да се потвърдят тези обстоятелства на 100%, предварителните резултати към този момент са обещаващи.

Подобряване на здравето на сърцето

Флавоноидите, открити в разнообразни храни, в това число в белия чай, плодовете и зеленчуците, са свързани с понижен риск от доста сърдечно-съдови болести. Смята се, че флавоноидите също оказват помощ за намаление на кръвното налягане.
 Напитката, която гастроентеролозите пият всеки ден Напитката, която гастроентеролозите пият всеки ден
Въпреки че потреблението на вода се смята за един от най-хубавите способи за попречване на дехидратация и поддържане на цялостното зд...

Полезните свойства на чая могат да бъдат увеличени с добавката единствено на една фалшификация. Според OrganicFacts една от най-старите подправки, шафранът, може да помогне да се подобрят потребните свойства на чая. Подправката се получава от цветята на шафрановия минзухар (Crocus sativus), за който се счита, че е роден в Близкия изток.

Днес подправката се отглежда в Иран, Индия и Гърция и защото се събира на ръка, тя се счита за една от най-скъпите в света. Шафранът е прочут освен със своя характерен и мек усет, само че и с редица изгоди за здравето.

Според учените подправките могат да повлияят на хормоналния баланс, който, от слвоя страна, въздейства на настроението. Сутрешната чаша чай с прибавен шафран ще помогне за стабилизиране на положението от началото на деня.

Освен това, шафрановият чай има антиоксидантно и противораково деяние . Антоцианините и каротеноидите като кроцетини в тази фалшификация могат да обезвреждат свободните радикали, които могат да понижат хроничното инфектиране в организма, в това число ревматоиден артрит и коронарна артериална болест.

Няколко изследвания демонстрират, че тази напитка може също по този начин да намали кръвното налягане, равнищата на триглицеридите и холестерола в кръвта, което в допълнение защищава от атеросклероза и инфаркти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР