Чаят от лайка е напитка, която се прави от малките,

...
Чаят от лайка е напитка, която се прави от малките,
Коментари Харесай

Защо е важно да пием редовно чай от лайка?

Чаят от лайка е напитка, която се прави от дребните, сходни на маргаритки цветя. Чаша топъл чай от лайка е като прегръдка – кара ви да се отпуснете и да се почувствате уютно. Ползите от чая от лайка са известни от дълго време: това е антично лекарство, което работи успокояващо при тревога, лекува бодърствуване и облекчава менструалните болки. Съществуват разнообразни разновидности на билката, само че най-вече се ползва немска и британска лайка.

Чаша чай от лайка в края на деня може да ви успокои от натовареното всекидневие и да ви накара да се почувствате като нов човек. Ето за какво още си заслужава да пием чай от лайка постоянно:

Извор на антиоксиданти

Чайовете и отварите от лайка също са богати на антиоксиданти и имат антимикробни свойства, които са полезни за нашето здраве, с изключение на способността им да ни приспят. Чаят от лайка също съдържат магнезий, фолиева киселина, калций, витамин А и калий. Всички тези разнообразни антиоксиданти, витамини и минерали вършат билковата напитка извънредно потребна. Те са свързани с намаляването на риска от сърдечно-съдови болести и даже рак, макар че дефинитивни изследвания в този аспект занапред предстоят.

Потушава стомашните болки

 Ползи от чая от лайка

Чаят от лайка може да се употребява като дейно средство за лекуване на проблеми с храносмилането и досадни болки в стомаха. Съдържа съединения, които са виновни за по-доброто храносмилане на нашата храна. Той е спазмолитичен и оказва помощ за понижаване на спазмите в тялото, в това число в региона на стомаха. Това значи, че чаят от лайка е превъзходен и за справяне с болезнени болки, без да се постанова да се прибягва до приложимост на болкоуспокояващи. 

Използва се и за лекуване на бодърствуване

Топлата напитка може да ни помогне да спим по-добре заради съществуването на флавоноид, наименуван апигенин, който се свързва с рецепторите в мозъка ни и има релаксиращ резултат върху тялото ни, като ни обезпечава здрав сън. Пийте чай от лайка към 45 минути преди лягане, с цел да оставите тялото си да усвои напитката пълноценно, тъй че нужните химикали в него да стартират да работят.

Безопасен при диабет

Въпреки че, в случай че страдате от диабет, е най-добре да се консултирате с вашия доктор, преди да добавите нещо ново към диетата си, се счита, че чаят от лайка е потребен за намаление на равнищата на захар и холестерола.  

Напитките с лайка са извор на здраве. Без терзание ги прибавете към своите обичани потребни чайове. Консумирайте ги независимо или в компанията на разнообразни сладкиши и бисквити за чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР