Чай от ленено семе помага при упорита и дразнеща кашлица.

...
Чай от ленено семе помага при упорита и дразнеща кашлица.
Коментари Харесай

Домашно средство при упорита кашлица

Чай от ленено семе оказва помощ при упорита и дразнеща кашлица. Облекчава възпаленото гърло и е дейно средство за изхвърляне на непотребната слуз от дихателната система.

Често при възпалено гърло се появява и упорита кашлица. Независимо дали става дума за суха или влажна кашлица, тя е много неприятна. Освен джинджифил, лимон и мед ви съветваме да опитате и чай от ленено семе и мащерка.

Добрата вест е, че тази напитка работи освен при суха или дразнеща кашлица, само че успокоява лигавиците и мускулите на бронхите.

Освен че оказва помощ за облекчение на възпалено гърло, лененото семе оказва помощ за изхвърляне на непотребната слуз от дихателната система. При накисване във вода отделя лечебна слуз, която при контакт с гърлото и лигавиците успокоява и почиства бронхите. Лененото семе освен успокоява и облекчава сухата дразнеща кашлица, само че и предизвиква изкашлянето на насъбраната слуз, която нервира дихателните органи.

Мащерката от дълго време се употребява за облекчение на кашлицата, бронхита и всички болести на дихателната система. Известно е, че има антибактериално, антимикробно, противогъбично и противовъзпалително деяние.

Действа като отпуска мускулите на бронхите.

Необходими съставки:

3 с. л. ленено семе1 с. л. сушена мащерка

Вижте още: Облекчете болката и подуването в коленете!

Приготвяне:

Сложете 3 супени лъжици ленено семе в тенджера и ги залейте с половин литър вода. Оставете да къкри за към 10 минути. Добавете една супена лъжица сушена мащерка, изключете котлона и оставете да престои под похлупак за 20 минути.

Прецедете чая. Пийте по една-две глътки няколко пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР