Чай от коприва помага при редица заболявания Копривата се използва

...
Чай от коприва помага при редица заболявания Копривата се използва
Коментари Харесай

Чай от коприва помага при редица заболявания

Чай от коприва оказва помощ при редица болести

Копривата се употребява необятно в националната медицина като средство за филтриране на кръвта, против загуба на коса, ревматизъм, тресчица, туберкулоза, бронхит, болести на ставите, камъни в бъбреците, за по-бързо зарастване на рани, анемия, язви, бодърствуване и при раздразнителност.

Желязо протеин, силициева киселина, витамини, хлорофил, с които е богата копривата, имат подтикващ резултат върху метаболизма на въглехидрати и протеини в тялото. Разбира се, сходен резултат води до възстановяване на тонуса на сърдечно-съдовата система и изцяло възстановяване на здравето.

Копривата е извънредно богата на потребни субстанции: протеини, въглехидрати, мазнини, калций, фосфор, желязо, витамини С, А, В2, К, каротин, пантотенова киселина, и така нататък Копривата се употребява както независимо, по този начин и в примес с други билки. С нея се подготвят чайове, салати, прибавя се към супи, яхнии, употребява се като заряд за пайове. Препоръчва се да изплакнете косата след измиване с запарка от коприва, с цел да я подхраните и да предотвратите загубата на коса.

Чай от коприва при анемия

Една чаена лъжичка листа от коприва се залива с чаша вряла вода и се оставя да престои за 5 минути.

Прецедете и пийте на дребни глътки през целия ден, както следва: през първия ден, се пие по една чаша чай, на втория ден, 2 чаши, на третия ден 3 чаши. През идващите 7 дни – 3 чаши чай от коприва.

След това последователно намалете количеството чай. След курса би трябвало да извършите отмора в продължение на две седмици, след което можете да повторите приема на чай от коприва по същата скица.

След нормализиране на кръвните индикатори, можете да пиете този чай по една чаша дневно.

Рецепта за понижаване на кръвната захар


2 супени лъжици сухи смлени листа от коприва смесете с чаша кисело мляко и консумирайте преди хранене.

Продължителността на лекуването е 2 седмици. След 10-дневна отмора повторете курса за още 2 седмици. Най-добър резултат се реализира с петкратно повтаряне на курса на лекуване с коприва с десетдневна отмора.

Семена от коприва с ферментирали млечни питиета

Ще ви трябват:

½ литър напитка от кисело мляко
от 1 до 2 супени лъжици семена от коприва

Накиснете семената в напитката и ги оставете за 15-20 минути.

Консумирайте като храна през целия ден. За да се усъвършенства кръвната картина е належащо дълготрайно потребление на това средство.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР