Чавушоглу: САЩ не знаят кои са истинските им приятелиМинистърът на

...
Чавушоглу: САЩ не знаят кои са истинските им приятелиМинистърът на
Коментари Харесай

Чавушоглу: САЩ не знаят кои са истинските им приятели

Чавушоглу: Съединени американски щати не знаят кои са същинските им другари
Министърът на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу съобщи, че „ Съединени американски щати не знаят, не могат да видят кои са същинските им другари “.

Думите на Чавушоглу бяха в отговор на журналистически въпрос по отношение на изказванията на американския президент Доналд Тръмп, че „ Турция е посочила, че не е добър другар “.

Турският външен министър акцентира, че страната му не е предприемала никакви дейности в ущърб на Съединени американски щати. Обратното обаче не е по този начин. Според него политиката на наказания и напън няма да са от никаква изгода на Съединени американски щати във връзка с Турция. Според него няма потребност да се основава ненужно напрежение, а проблемите би трябвало да се вземат решение в другарска атмосфера и в сходство със законовите правила.

„ Съединени американски щати би трябвало да схванат, че тези неща не стават като в уестърните. Ние не участваме в каубойски филм. Две велики страни би трябвало да могат да се почитат една друга “, сподели Чавушоглу.

Той добави, че и Европа не поддържа сегашната американска политика. „ Не можем да бъдем удовлетворени, когато сред нас със Съединени американски щати има проблеми. Съществуващите несъгласия със Съединени американски щати могат да бъдат елементарно решени, само че не и при настоящия американски метод “. /CNNTurk и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР