Частта от Сирия източно от река Ефрат все повече се

...
Частта от Сирия източно от река Ефрат все повече се
Коментари Харесай

Ако Дамаск не се споразумее с кюрдите, ги чака война

Частта от Сирия източно от река Ефрат от ден на ден се „ отдалечава ” от Дамаск. Американците, употребявайки слабостта на сирийската войска и нерешителността на съветския контингент, мълчешком си присвоиха провинциите Хасеке и Дейр ез-Зор. Въоръжавайки и обучавайки кюрдските подразделения, Съединени американски щати всъщност поделиха Сирия, написа уеб сайтът topcor.ru. Североизточната част на Сирия с нейните десетки хиляди квадратни километра повърхност е значима освен поради нефтогазовите залежи. Ако тук останат под контрола на проамериканските сили, планът за газопровод от Катар още веднъж ще стане действителен. Само след 5-7 година той мъчително ще удари по газовия износ на Русия.

Всички опити на сирийците да си върнат тези две провинции ще срещнат яростна опозиция от американските военни. Събитията от нощта на 8 февруари са единствено предвестител.

Дни по-късно сирийската Противовъздушна отбрана смъкна израелски F-16. Успешният прехват в избрана степен стана вероятен с помощта на Русия. През април предходната година, когато Военноморски сили на Съединени американски щати нападнаха сирийската авиобаза „ Шайрат”, съветското министерство на защитата разгласи желание да модернизира системата за Противовъздушна отбрана на Сирия.

Има справедливи учредения да се допуска, че в отговор на непрекъснатите удари на израелската авиация, както и на настъпателното държание на американската коалиция, сирийската Противовъздушна отбрана ще бъде още повече усилена. Резонно е да се чака, че още в обозримо бъдеще зенитноракетни комплекси ще прикриват освен Дамаск и огромните военни бази, само че и настъпващите сили на сирийците в източните провинции. Което ще сложи на тестване въздушната интензивност на американската коалиция.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР