Частно средно училище „Кралица София Испанска“ беше открито в столицата

...
Частно средно училище „Кралица София Испанска“ беше открито в столицата
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски откри нова гимназия в София

Частно приблизително учебно заведение „ Кралица София Испанска “ беше намерено в столицата в наличието на Симеон Сакскобургготски, Алехандро Поланко Мата, дипломат на Испания, Алберто А. М. Труеба, дипломат на Аржентина, Апостолическия нунций Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, заместник-кмета на София по обучение и просвета доктор Тодор Чобанов, възпитаници, родители и преподаватели. Това оповестиха от секратариата на Н.В. Цар Симеон II.

Училището ще работи в България с лиценз от фондация „ Ареналес “. То получи правото и високата чест да употребява името на Кралица София, която изпрати посредством испанския дипломат особено писмо.

В него тя поздрави виновните за откриването на учебното заведение институции: българското Министерство на образованието, Столична община и испанската фондация „ Ареналес “.

Писмото на Нейно Кралско Височество приключи с поздравления и до екипа от преподаватели на гимназията и техните възпитаници, „ по тази причина че направиха допустима тази самодейност, която да затвърди тесните културни и междучовешки връзки сред Испания и България, които толкоз доста оценявам. “

Негово Величество беше посрещнат в постройката на учебното заведение от Гонзало Санс, шеф и от президента на фондация „ Ареналес “ Алфонсо Агило.

След като преряза лентата и откри ЧСУ „ Кралица София Испанска “ Царят и другите посетители се любуваха на чудесните музикални осъществявания на най-малките възпитаници. Като им пожела триумфи в просветителния развой, Негово Величество посочи, че постоянно научаването на един език повече обогатява и отваря нови благоприятни условия.

На потегляне, откакто се снима с доста от децата и преподавателите им за спомен, Царят им даде обещание да покаже фотоси от тържеството на Кралица София и се надява в миналото и тя да има опция да ги посети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР