Частно парти в трамвай от столичния градски транспорт излиза 200

...
Частно парти в трамвай от столичния градски транспорт излиза 200
Коментари Харесай

Искате парти в трамвай или тролей? Плащате 200 кинта и сте вие!

Частно празненство в трамвай от столичния градски превоз излиза 200 лева на час. Наемането на двойно съчленен трамвай, който разполага с 40 седящи места, коства 220 лева на час, а за единично съчленен с 32 седалки – 180 лева

Чешките трамваи, които са с по-малко места – 26, се отдават за 165 лева Това излиза наяве от информация на Столичната община, предоставена на „ Монитор “.

Ретро трамваят, които се пуска по празниците, също може да бъде наеман против 220 лева на час.

Тролейбусите пък излизат пък по 180 лева Маршрутите на придвижване се дефинират от трамвайната и тролейбусната мрежа на София, а мероприятията не може да бъдат с дълготрайност по-малка от 2 часа, като в тях се включва времето за излизане и прибиране в хранилище.

Такова нещо със софийски тролей в никакъв случай не се бе случвало! Уникални СНИМКИ

Най-често искащите да наемат транспорт от „ Столичен електротранспорт “ са туристически организации за обиколки, както и от кино, кинопродукции и рекламни организации. Най-често персоналните мотиви, за които се употребяват електрическите возила, сасватби, рождени дни и абитуриентски балове.

Популярна процедура пък е измежду чиновници на сдружението, водачи на тролейбуси и трамваи да използуват за фамилни мотиви транспортното средство, което ръководят и в работното си всекидневие.

„ Дните и часовете на образуване на събитие са предмет на договаряне за всеки обособен случай. За всяко събитие се подписва самостоятелен контракт, в който се разказват типът на транспортното средство, срокът на придвижването му и маршрутът.

Превозните средства, които се дават, варират според от заданието на клиента и експлоатационните благоприятни условия на сдружението ни - трамваи, тролейбуси, ретро трамваи “, обявиха от „ Столичен електротранспорт “.

При наемането на рейсове от столичния автопарк заплащането е на километър, като за единичните броим по 4,20 лева на км, а за съчленените - 4,80 лева През 2018 година са били наети 44 рейса, а от началото на годината - 35.

Всички транспортни средства на „ Столичен автотранспорт “ може да се наемат при опция, в случай че това няма да наруши осъществяването на транспортната задача. Не могат да бъдат наемани обаче рейсове, които са купени със средства по европейски стратегии. Също по този начин е позволено да се движат единствено на територията на Столичната община.

В Пловдив наемането на рейс за ден в другите транспортни компании в града излиза сред 140 и 350 лева дневно, откри инспекция на „ Монитор”. Цената е според както от броя на пътническите места, по този начин и от маршрута.

За по-дълги дистанции се заплаща пробег на километър, който е към 0,55 - 0,60 лева За наемане на рейс за чужбина по-малките рейсове вървят по-евтино.

Така да вземем за пример за микробус с 8 пътнически места би трябвало да се заплати както наем, по този начин и пробег, който е към 0,65 - 0,70 лв. на километър. За 20-местен рейс сумата скача двойно, а за по-големите 50-местни наемът за един ден варира от 220 до 260 лв., като цената на километър пробег у нас е към 1,40 - 1,50 лв., а за чужбина е с към 5 - 10 стотинки по-скъпо.

190 лева желаят превозвачески компании за наем на рейс за по малко от ден във Варна, като събитието – женитба или заравяне, е в границите на града. За през целия ден 20-местен рейс е 160 лева, като за града цената е 1 лева./км, а отвън града – 1,10 лева./км. При 30-местен рейс цената за ден е 260 лева при 1,50 лева./км в града и 1,55 лева отвън него.

За 50-местен рейс цената е 330 лева при 1,70 лева./км в града и 1,75 лева извънградско. Офертата при извънградския превоз е по-висока, тъй като в нея се включват цената на горивото, паркинг, пътни такси, както и разноски по престой на водача, в случай че е нужен подобен. От общинския транспортьор „ Градски превоз “ във Варна обявиха, че не дават рейсове чартърен за разнообразни събития.

От частния транспортьор „ Транстриумф “ пък споделиха, че за година са имали 1 - 2 предложения за наем на техни рейсове за сватби и нито една за погребения.

Обяснението е, че компаниите, сватбените или траурните организации разполагат със собствен превоз и го включват в общата оферта за услугата си. Организирането на мероприятие с бургаски рейс в границите на града от общинския транспортьор „ Бургасбус “ излиза 60 лева За извънградски курсове цената е друга и се пресмята на километър.

„ В този случай наемът е от 1,50 лева до 1,70 лева според от дистанцията, което ще се изминава “, обясниха от компанията. За наемане на рейс в границите на града и на близки дистанции такса престой не се начислява.

За по-далечни дистанции първите два часа престой са даром, а по-късно се начисляват по 5 лева на час. Средно сред 40 и 50 рейса се наемат годишно от общинския транспортьор на Бургас. Според статистиката на сдружението през последните две-три години търсенето последователно понижава.

„ Промяната не е фрапантна, само че има такава наклонност “, обясниха от компанията. Според специалисти повода била в нелоялната конкуренция, практикувана от частници, които били склонни да не начисляват Данък добавена стойност, в случай че клиентът не държи на фактура, и по този начин подбивали цената.

В Добрич пък цената на километър при наемането на микробус или рейс от компаниите е 2 – 2,10 лева на километър, която включва и престой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР