Частно лице ще може да ползва автомобили за охрана само,

...
Частно лице ще може да ползва автомобили за охрана само,
Коментари Харесай

Край на частните кортежи

Частно лице ще може да употребява коли за защита единствено, в случай че ги запише в контракт със профилирано сдружение, който е включен в електронен указател на Министерство на вътрешните работи. Това реши Народното събрание през днешния ден, като одобри и на второ четене Закона за частната охранителна активност. Колите ще могат да са на профилираната компания или на защитаваното лице, само че наложително вписани в контракта. 
В момента няма никакъв указател и доклад на тези коли, което е причина за произшествия като този на околовръстното на София от февруари 2016-а ", изясни пред  "24 часа " депутатът от вътрешната комисия Маноил Манев, ГЕРБ. "Занапред единствено бюджетни организации ще имат право да основават звена за самоохрана. Частните лица ще са длъжни да наемат такава от профилирана компания. 
Хората с престъпни регистрации няма да могат да работят като охранители, нито шефовете им ще могат да основават частни армии ", акцентира и другия значителен принос на закона Маноил Манев. Само общини, образователни и здравни заведения ще могат да основават свои звена за защита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР