Частният самолет на косовския външен министър Беджет Пацоли, с който

...
Частният самолет на косовския външен министър Беджет Пацоли, с който
Коментари Харесай

Инцидент с частния самолет на косовския външен министър Беджет Пацоли

Частният аероплан на косовския външен министър Беджет Пацоли, с който пътуваха през вчерашния ден ръководителят на Народното събрание Кадри Весели, министър председателят Рамуш Харадинай и вицепремиерът Фатмир Лимай, за малко да се приземи в Сърбия, където има издадени заповеди за арест на тези трима някогашни водачи на Армията за избавление на Косово /АОК/, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Директорът на телевизия "Клан Косова " Батон Хаджиу, който пътувал дружно с тях за Брюксел, заяви за медиите, че объркването настъпило заради нехайство на контролната кула в Тирана. Албанските контрольори ги упътили към въздушното пространство на босненската Република Сръбска, което се управлява от Сърбия.
"Ситуацията заплашваше да докара до дипломатически случай, тъй като сръбските органи можеха да прихванат самолета и да арестуват косовските водачи като някогашни командири от АОК ", сподели Хаджиу.
Грешката била видяна в точния момент от самия Пацоли, който наредил на водача да се върне в Тирана, откъдето по-късно самолетът отпътувал за Брюксел, преминавайки през въздушното пространство на Италия.
Косовската делегация отпред с президента Хашим Тачи се намира в Брюксел за нов кръг договаряния със Сърбия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР