Частният самолет на Евгений Пригожин Еbraer 600 с бордови номер

...
Частният самолет на Евгений Пригожин Еbraer 600 с бордови номер
Коментари Харесай

Две основни версии за самолетната катастрофа, при която загина Пригожин

Частният аероплан на Евгений Пригожин Еbraer 600 с бордови номер RA-02795 се разруши в Тверска област в сряда
Падането на самолета на Евгений Пригожин е снимано от поданици на Тверска област, където частният аероплан на шефът на ЧВК " Вагнер " се. Съдейки по звука от видеата, най-малко един мотор към момента работи макар, че машината пада свободно в небето. Зад самолета се проточва бликам пушек, а опашката и едното крило падат настрана. 

Това приказва еднопосочно, че злополуката е била предшествана от детонация. И въпросът е дали частният аероплан е ударен от системите за противовъздушна защита, или е взривен от вътрешната страна. 

Представители на " Росавиация " към този момент изясняват, че е имало гърмеж на самолета, а не е свален от Противовъздушна отбрана.  Но срещу тази версия има причини, написа рускоезичният уебсайт " Медуза ".

На един от видеозаписите се вижда облак, наподобяващ кондезационна диря от зенитна ракета

Очевидци, снимали видеата на падащия аероплан, настояват, че две детонации са предшествали злополуката. Изстрелването на две ракети за противовъздушна защита против една цел е общоприета процедура, посредством която се усилва вероятността за поразяване на задачата.

На някои от останките на самолета се виждат следи, които наподобяват на дупки от приключени ударни детайли на бойна глава на зенитна ракета. Качеството на изображението обаче е неприятно, тъй че е невероятно да се реши точното естество на следите. По отломките, паднали настрана от тялото на самолета, няма никакви следи.

Има обаче и причини, че самолетът е взривен от вътрешната страна: 

По данни на Flightradar24 самолетът Еbraer 600 е летял на височина от повече от 8,5 км, преди да се разбие. Не всички системи за противовъздушна защита са способни да смъкват аероплан, който лети на такава височина. Това отхвърля разновидността за потреблението на портативни зенитно-ракетни системи и такива с дребен обхват. За да се смъкна аероплан на такава височина, е нужна система със междинен обхват на деяние, която би трябвало да е ситуирана наоколо до въздушното трасе на самолета. 

Ракетите от Противовъздушна отбрана със междинен обхват на деяние обаче биха нанесли доста по-сериозни провали на самолета, отколкото се виждат на видеото. Ако бойна глава с тегло 70 кг удари аероплан с такива размери, малко евентуално е той да падне цялостен. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР