Частният съдебен изпълнител Тотко Колев, чието име бе замесено в

...
Частният съдебен изпълнител Тотко Колев, чието име бе замесено в
Коментари Харесай

ЧСИ Тотко Колев е в България и не се е качвал на либийския танкер

Частният правосъден реализатор Тотко Колев, чието име бе забъркано в абсурда с смяната на благосъстоятелност на либийския танкер, е в България. Това стана ясно от изявлението му пред Нова телевизия тази заран.

Припомняме, в петък медии оповестиха, че той е избягал от страната. От присъединяване на Тотко Колев обаче се разбра, че той е в България.
От друга страна, той отхвърли да е взел участие персонално в събитията от декември месец с либийския танкер.

Колев се опълчи на тиражираните изявления, като съгласно него те са неистина, а изказванията са " нечестни и непрофесионални ".

" Такива неща не са случвали, никой не е желал от мен такива дейности ", съобщи Колев по отношение на информацията за качване на кораба, както и за събаряне на байрак и на екипаж. По това време той не е бил нито в Бургас, нито в страната.

Колев обаче удостовери, че корабът го има в описите за обществени продажби в сходство с изпълнително произвеждане след заповед на Бургаския съд. Корабът е поръчителство по делото за дължими суми от либийската страна към българската компания.

Колев акцентира, че няма анулирано или спряно от съда негово деяние.

Адвокатът на частния правосъден реализатор Димитринка Радева акцентира, че след образуването на досъдебното произвеждане по случая, което стана в петък, на прокуратурата са предадени всички документи и се оказва цялостно подпомагане.

Радева прикани да не се прави следствие в ефир, а Тотко Колев съобщи, че продажбата на кораба е станала още през март и април месец 2018 година, като са участвали представители и на двете страна - в това число и на либийската.
Частният правосъден реализатор добави, че задържането на кораба е станало със заповед на капитана на " Морска администрация ".

" Нито едно мое деяние не е анулирано ", уточни за повторно Тотко Колев. Според него обжалването е една естествена процедура.

Пред Нова тематиката разяснява и външният министър на страната Екатерина Захариева. По думите ѝ българската страна не крие нищо към разногласието с либийския танкер.
България също по този начин не е осведомена, че ще се задържат български кораби от Либия.

Припомняме, абсурдът с " пленения " либийски танкер стана обществен в края на предходната година от следствие на " Биволь ", само че доби повече известност в първите дни на годината.

От страна на българските институции въпросът бе коментиран от министрите Росен Желязков и Емил Караиванов, които обявиха, че въпреки и казусът да е стеснителен, той е търговски спор сред частни лица и българската страна не е страна по случая.

Междувременно от компанията " Булгаргеомин " ЛТД ДЗЗД показаха недоумението си от абсурда в позиция, разпратена и до медиите.
Компанията твърди, че дейностите им са напълно законни и разполагат с документи за това, а създалата се обстановка била клеветническа акция от либийска страна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР