Частният жп превозвач ARRIVA, който наскоро спечели договор за обслужване

...
Частният жп превозвач ARRIVA, който наскоро спечели договор за обслужване
Коментари Харесай

Чешки жп превозвач отмъква българските машинисти с 1350 евро заплата

Частният жп транспортьор ARRIVA, който неотдавна завоюва контракт за обслужване на част от линиите в Чехия против дотация от страната, търси да наеме български машинисти.

Това излиза наяве от публикация в уеб страницата за асортимент на личен състав JobTiger.

От ARRIVA изясняват, че търсят машинисти за работа в Чешката република, а предлаганата " месечна заплата, превеждана по вашата сметка е до 1350 евро ".

От интернационалната компания прецизират и че в пакета от екстри влиза " комфортно настаняване със дотация от работодателя " плюс 5 седмици заплатен годишен отпуск.

Жп превозвачът поема ангажимент и за обезпечаването на представителни униформи, а датата за постъпване на работа е от 1 октомври т. година

Кандидатите за машинисти в Чехия ще бъдат подбрани през лятото. Те би трябвало да изпратят автобиография на британски език, в която да посочат всички професионални лицензи, които имат. 

Активирането на българския пазар на труда на ARRIVA е следващата неприятна вест за БДЖ. Държавната компания непрестанно губи най-ценните си фрагменти, които всеобщо се трансферират към столичния Метрополитен и българските частни жп превозвачи. След стартирането на третия лъч на софийската подземна железница е доста евентуално БДЖ да остане без фрагменти, които могат да карат влака.

В същото време измежду " чантаджиите " в компанията текучество няма.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР