Частните уроци са поскъпнали двойно само за последните две години,

...
Частните уроци са поскъпнали двойно само за последните две години,
Коментари Харесай

Частните уроци поскъпнали двойно за 2 години

Частните уроци са поскъпнали двойно единствено за последните две години, сподели инспекция на „ Труд “. Ако през идната образователна година родителите предпочетат да запишат децата си на самостоятелни уроци по български език и математика ще би трябвало да платят сред 15 до 45 лв. на образователен час.

За съпоставяне – преди две години един астрономически час по математика е коствал приблизително 12 лв.. През 2015 година цената за урок по химия, биология и физика е варирала от 6 до 8 лв., а през 2017 година таксите стартират от 10 лв. за час.

В случай, че родителите желае да запише седмокласника си на частна школа от фамилния бюджет ще би трябвало да бъде заделена сума сред 1500 и 2000 лв. годишно. През 2015 година същата услуга, за подготовка в група за матура след 7 клас е можело да се откри пъти по-евтино – сред 300 и 400 лв. за целогодишен курс.

„ Нуждата от добави занятия е сигнален сигнал за просветителната система. Частният урок би трябвало да спре да съществува подобен, какъвто е “, съобщи пред „ Труд “ споделя Яна Алексиева, изпълнителен шеф на Асоциация „ Родители “.

„ Системата е направена по този начин, че независимата подготовка на децата да се окаже невъзможна и те да бъдат принудени да търсят извънкласна помощ. Учителите всеобщо подтикват към частни занятия, като насаждат концепцията, че без тях усвояването на материала е непостижимо “, споделя Ана Иванова, родител на седмокласник.

„ Всеки преподавател има уговорката да прави съвещания. От две години насам по стратегия „ Твоят час “ учениците имат опцията да наваксат с неусвоените познания изцяло гратис “, уточни пред вестника Диян Стаматов, шеф на 119-о СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР