Частните школи, занимални и образователни центрове за работа с деца

...
Частните школи, занимални и образователни центрове за работа с деца
Коментари Харесай

Частните школи ще спрат да плащат данъци, ако бъдат затворени

Частните школи, занимални и просветителни центрове за работа с деца заплашиха, че ще спрат да заплащат налози и осигуровки за интервала, в който са затворени, в случай че не им бъде разрешено да работят присъствено. Това излиза наяве от писмо на притежателите на сходни школи по отношение на.

Според тях груповите извънкласни действия и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и други, проведени от юридически и физически лица, се преустановяват за период от 2 седмици до 12-ти ноември т.г.

" Затягането на ограниченията, още веднъж, обрича всички притежатели на горепосочените заведения на банкрут. Цялостното затваряне на страната през март 2020 година докара до ръба на оцеляването огромна част от притежателите на заведения за работа с деца ", се споделя в писмото. В него се показва, че страната не е подкрепила по никакъв метод притежателите на школи, занимални и образователни центрове, само че все пак, всички те са посочили, че са съзнателни жители, плащайки почтително отговорностите си - осигуровки, налози, такси, заеми.

" Разрешението да правим своята активност е от основно значение, с цел да запазим бизнеса си, основан с изключителна обич, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които поносим. Стремежът ни за качество ни дава опция да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и учебните заведения (от 4 до 10 деца). Спазваме хигиеничните правила. Всички представени проучвания досега не показват децата като разпространители на вируса. Дори тъкмо противоположното ", споделят от школите.

Оттам показват, че в огромна част от учебните заведения занималните, след образователните занятия, са образувани от възпитаници от разнообразни паралелки. Затова и питат за какво в учебно заведение е разрешено смесването на възпитаници от разнообразни паралелки, а със същият мотив се затварят езикови и други школи, и просветителни центрове? " Не води ли това до дискриминация и друго отношение към общински и частни образователни заведения? ", недоумяват притежателите на школи. Те акцентират, че огромна част от родителите са избрали тях, точно тъй като желаят присъствена форма на образование.

" Дистанционната форма не е решение в дълготраен проект. Настояваме детските просветителни центрове, занимални, школи, да НЕ приключват активността си. В противоположен случай ще бъдем изправени пред банкрут. Колкото и дребни да сме, ние плащаме налози и осигуровки на страната. Желаем да ни се даде правото да работим! ", споделят от частните занимални и предизвестяват, че в случай че това право им бъде отнето, ще пристъпят към следните протестни дейности - прекъсване на заплащанията на осигуровки и налози за интервала, в който са затворени. Те упорстват още да бъдат обезщетени за интервала, в който са възпрепятствани да работят, с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите на трудови, цивилен и контракти за ръководство и 80% от наемите на пространствата, които употребяват.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР