Частните съдебни изпълнители са недоволни от новите правила за работата

...
Частните съдебни изпълнители са недоволни от новите правила за работата
Коментари Харесай

ЧСИ-тата недоволни от промените в ГПК

Частните правосъдни реализатори са недоволни от новите правила за работата им. Според признатите промени, жителите към този момент няма да бъдат съдени, без да знаят. Освен това се понижават и таксите, които длъжниците ще имат да заплащат. „ Аз се усещам като нарушител, където и да стартира работа, те ме търсят”, споделя пред НТ Лилия Мирчева.

Тя взема пари назаем през 2009 година, с цел да погаси отговорности към етажната благосъстоятелност. Тогава сумата, която не доближава на дамата е 140 лв.. С днешна дата дължи 1400. От 8 години заплаща на части, само че все не излиза на чисто.

„ Таксите лихвите, това е доста. Аз съм погасила тези 140 лева, не дължа в действителност нищо, дори съм ги надхвърлила”, пресмята Лилия Мирчева.

Тя е част от мнозина в категорията „ безконечни длъжници”. С новите промени разпоредбите би трябвало да са по-справедливи. В числа: за дълг до 1000 лева таксите не би трябвало да надвишават 150 лева Тази корекция обаче тормози частните правосъдни реализатори.

„ Има вземания, които могат елементарно да се вземат, само че има и такива, когато длъжниците възприемат метода на щрауса, стартират да се крият, споделят си, че ще им се размине и тогава частните правосъдни реализатори стартират нови дейности, а всяко такова деяние има цена”, изяснява Георги Дичев, ръководител на камарата на ЧСИ.

„ Винаги има заплахата да се отиде към други способи на събиране на по-стари способи, познати от близкото минало”, предизвести Дичев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР