Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените от правителството промени,

...
Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените от правителството промени,
Коментари Харесай

Важно! Предложените от правителството промени за втора пенсия са одобрени от частните пенсионни дружества и КНСБ

Частните пенсионни сдружения и КНСБ утвърждават препоръчаните от държавното управление промени, свързани с по-ниския %, с който Националният застрахователен институт ще понижава държавната пенсия за хората, обезпечени за втора в частните фондове. За опцията, която ще се даде хората да трансферират партиди от частните фондове към Сребърния фонд, специалистите пресмятат, че това няма да е преференциално за част от обезпечените.

Пред БНР Владислав Русев - член на УС на Асоциацията на частните пенсионноосигурителни компании разгласи, че предлаганите промени от страната поправят неправда и за доста хора две пенсии ще са повече от една:

„ Това, което в този момент се прави, дава една много огромна степен на правдивост на хората, които ще се пенсионират през идващите 10 години. Това е една доста огромна част от несправедливото понижение на самостоятелния коефициент за хората, които се обезпечават в повсеместен фонд, ще бъде заличено. По този метод, на процедура, вместо да се понижава държавната пенсия с 20 или 22% за първите дами, които ще се пенсионират идната година понижението ще бъде към 9,1 % “.

Русев изясни, че за една трета от 17-те хиляди дами, които от идната есен ще имат право на втора пенсия, няма да е преференциално да трансферират средства, тъй като по прогнози на Национален осигурителен институт те ще получат от страната минимална пенсия.

„ Ако трансферират средства от универсалния фонд в Сребърния фонд няма да получат по-висока пенсия ".
За останалите две-трети от хората преценката дали да трансферират парите си от Национален осигурителен институт, би трябвало да е персонална и всеки да се запознае с размерите на пенсиите от Национален осигурителен институт и от фондовете, които може да получи.

Експертът на КНСБ по пенсионните въпроси Ася Гонева посъветва по-младите да не бързат да трансферират средствата, защото се лишават от рентабилност, която фондовете образуват.

„ Те ще образуват много по-добри средства в своите самостоятелни партиди и ще получат прилични добавки “.
Репортаж по тематиката ще чуете в днешното издание на предаването „ Хоризонт за вас “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР